SPILLER I SERIEN: Norske Kristofer Hivju, Foto: HBO

Game of Thrones
SPILLER I SERIEN: Norske Kristofer Hivju, Foto: HBO Game of ThronesVis mer

- Dere har ødelagt alt!

Fansen raser etter dagens «Game of Thrones»-sesongavslutning. OBS: inneholder spoilere!

(Dagbladet): Den femte sesongen til en av verdens største TV-serier, «Game of Thrones», ender i dag.

Dermed er det mest sannsynlig ett år til neste gang vi besøker fantastiverdenen Westeros igjen, basert på bøkene til amerikanske George R. R. Martin.

- La det stoppe! Serien er godt kjent for å ha vært brutal i tidligere sesonger, med fans som har sverget at de aldri skal se serien igjen etter enkelte episoder, som famøse «Red Wedding».

Tradisjonen tro har fansen også denne gangen uttrykt sine følelser rundt episoden i sosiale medier, spesielt Twitter. Og mange av disse er ikke fornøyde med hvordan det endte.

- «Game of Thrones», jeg hater deg, hamret sportsspaltist Mike Freeman ned i tastaturet gjentatte ganger.

- Kjære «Game of Thrones». Jeg beklager, men jeg tror vi må ta en pause... Jeg elsker deg, men du er så utrolig slem, skriver skuespiller David Hewlett.

- La det stoppe, la det stoppe, la det stoppe, ber «GoT»-fan xKelleyGaming skaperne om.

- Jeg kan aldri se «Game of Thrones» noensinne igjen! WTF. Dere har ødelagt det. Slik mister man seere, sier imDannyWilliams.

Årsaken bak disse reaksjonene er flere.

OBS! Under finnes spoilere fra dagens episode.

Dette skjedde i episoden Episoden, titulert «Mothers Mercy», inneholdt alt fra kongelig avstraffelse til hopping fra murer. Mest oppsiktsvekkende var nok døden til flere av karakterene, helt på tampen av sesongen.

«Stannis» våkner til at kona har hengt seg, og at halve hans armé har desertert før den store kampen om «Winterfell». Etter den tapte striden, henger det også i lufta om kanskje han også har mistet hodet.

«Arya» får endelig strøket av det øverste navnet på hennes dødsliste, «Merryn Trant». Men fordi hun har trosset hennes guds regler for drap, ved å drepe feil person, må hun selv bøte ved å miste synet.

«Jaime» får endelig med sin niese «Myrcella» trygt hjem på en båt. Bare sekunder etter de begge finner ut at de egentlig er far og datter, dør «Myrcella» av forgiftning i hans armer.

Det som ser ut til å ha oppskaket publikum mest er døden til «Jon Snow», etter han på forrædersk vis ble drept av sine  «brødre» i «The Nights Watch».

Innspillingen av sesongen vil mest sannsynlig begynne neste måned og vare fram til slutten av året.

POPULÆR FIGUR: Kit Harrington spiller «Jon Snow» i serien. Foto: HBO

Game of Thrones
POPULÆR FIGUR: Kit Harrington spiller «Jon Snow» i serien. Foto: HBO Game of Thrones Vis mer