- Dere homoelskende kommunister

Endelig for Winslet og fornøyd Sean Penn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mange hadde nok trodd at comebacket til Mickey Rourke var verdt en Oscar. Men The Academy of Motion Picture Arts and Sciences medlemmer gikk heller for Sean Penns innsats i "Milk".

Sean Penn var tydelig fornøyd med at de turde å gi ham en Oscar for en rolle som homoseksuell aktivist.

- Dere homoelskende kommunister, sa en lattermild Penn da applausen etter kunngjøringen døde ut, og beklaget at han gjorde det så vanskelig for dem å like ham, men han var glad de gjorde det allikevel.

Ikke uten håpI "Milk" møter vi Harvey Milk, en homoseksuell med engasjement, talegaver og forståelse for hvordan media virker. Dette gjorde at han skapte seg en karriere, og på 70-tallet var saken om et åpent homofil byrådsmedlem i San Francisco store nyheter.

- «Milk» slutter tragisk, men ikke uten håp. Uten pekefingrer viser den hvor viktig åpenhet, ærlighet og engasjement er, og minner om hvor fristende det er å hvile på andres seire. For selv om 70-tallets homokamp virker lysår unna, er det fremdeles mange som ikke unner seg selv - og andre - å leve fullverdige liv. Også i Norge. Kanskje en begynnelse kan være å kjøpe billett til «Milk»?, skrev Dagbladet og kastet terning fem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer