Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dere kan feste

LOS ANGELES (Dagbladet): Gwen Stefani (32) og resten av No Doubt glemmer ikke sommerens bryllupsopplevelse i Oslo. For den festen tok slik av at det nye albumet «Rock Steady» havner i bakhodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håkon Moslets anmeldelse av «Rock Steady»- En ting er sikkert: Nordmenn kan å feste, sier Gwen Stefani til Dagbladet. Hun tenker tilbake på bryllupet til sin mangeårige gode venn og bandets «ekstramedlem» Gabriel McNair, som giftet seg med norske Kristin Hjellegjerde i Holmenkollen kapell i Oslo i sommer.

- Vi synes kanskje det var litt langt å reise for så kort tid, men det var helt fantastisk, sier Stefani, før hun blir avbrutt av bassisten Tony Kanal, som har bilder på PC-en fra bryllupet som han viser fram.

- Vi festet konstant, men bartenderne i Norge er for kjipe med alkoholen. Måleglass og gode greier, nei, det skjønner jeg ikke noe av, skyter Kanal inn etter hans møte med Oslo kvelden før bryllupsfesten.

- Alle disse tradisjonene dere har ved et bryllup - med taler og mye mat som alle legger sjela si i - er virkelig flott. Rett og slett helt utrolig, understreker Stefani.

Det virker som du er klar for å gifte deg med de samme tradisjonene?

- Med en norsk jente..? Ha-ha. Nei, men jeg elsker slike tradisjonsrike rammer rundt noe så vakkert som å si ja til et annet menneske.

Ærlig artist

Det er lett å skjønne at frontfiguren i No Doubt har en solid fanskare med «Gwennabees», som de siste åra har hatt et svare strev med å mikse sportsklær, punk og glamour fra 40-tallet som idolet Stefani. Nylig stjal hun igjen pressens opprksomhet under Billboards Awards og VH1-prisutdelingen.

Jo visst, er hun sexy, tøff og stilig, men framfor alt er hun sjarmerende. Hennes kjappe kommentarer, og befriende latter, serveres løst fra trendsetteren som er blitt noe langt mer enn «Just a girl».

Hun skrev seg ut av sorgen etter at forholdet med bandkollega Tony Kanal gikk føyken, men de er fortsatt de aller beste venner. I alle fall sitter begge to sammen i en sofa i en penthouseleilighet i Hollywood da Dagbladet får audiens med stjernene. De virker som alt annet enn bitre kjærester.

Stefani har funnet kjærligheten med Bush-vokalisten Gavin Rossdale, og det merkes også på No Doubts nye album «Rock Steady». En positiv og oppløftende plate som får fansen til å glemme at bandet i fjor ga ut «Return of Saturn», som også floppet salgsmessig. Nå har bandet fått tilbake vibben fra «Tragic Kingdom».

Nyt livet

- Vi har gått gjennom mye sammen som band, og vi har ridd på den energien og kjemien vi hadde fra fjorårets turné. Vi var som en gjeng venner på tur. Resultatet ble en plate, og vi håper fansen hører den gode følelsen, sier Gwen Stefani.

- Det låter av «space-cookies» og rom&cola lang vei på plata. Hvordan var Jamaica?

Gwen Stefani hikster i latter over «avsløringen».

- Denne gangen la vi sjøl presset på oss, ingen andre fikk gjøre det. Derfor tror jeg det også ble et så pass bra resultat, sier Tony Kanal, som karakteriserer albumet som det definitivt enkleste og morsomste bandet har gjort.

- De gode stemningene vi hadde som band smittet over på plata. Vi lekte og hadde det ufattelig moro.

- Er det også «moralen» dere vil gi fansen?

- Ja visst, nyt livet, sier Tony Kanal, som denne gangen blir avbrutt av Stefani:

- Jeg vil ikke si til en 16-åring: Gjør hva du vil, lev livet. Realiteten er at vi alle må arbeide hardt for å lykkes. Du må få en utdanning. Det er det aller viktigste. Du må ha mål, og du må planlegge hvordan du skal nå dem. Sånn er livet.

Mektig rollemodell

Stefani er åpenbart bevisst på at jobben som vokalist i et band har blitt til noe langt mer. Hun er i dag trendsetter i moteverden - og rollemodell for mange. Karrieremessig blir det ventelig også noe mer: Stefani vil også jobbe med et soloprosjekt. Dr. Dre, Eminems «Gudfar», fortalte nylig til Dagbladet at han var involvert i albumprosjektet til artisten som han karakteriserer som en av de «heiteste i popbransjen i dag».

- Jeg er meg selv, det er det viktigste, sier Stefani om sin funksjon som forbilde, men hun innrømmer at hun har fått noen sjokk over hvor stor påvirkningskraft hun har. Nylig oppdaget bandets tourmanager sin fem år gamle datter ganske så utfordrende kledd: Da han spurte datteren sin om hvorfor hun gikk kledd slik, svarte hun: «Jeg vil se ut som Gwen.»

- Jeg følte meg ansvarlig, men han sa noe som jeg synes er en viktig påminnelse til foreldre: «Gwen, det er mitt ansvar som far å si til min datter at hun kan kle seg slik når hun blir voksen, ikke når hun er barn.»

INGEN TVIL: Gwen Stefani og No Doubt er tilbake med gode vibber med «Rock Steady».
Hele Norges coronakart