DEBATT

Debatt: Homoterapi

Dere skyter på pianisten

Hvorfor var ikke Den norske kirke til stede under høringen om konverteringsterapi i Stortinget, den vi tok utgangspunkt i da vi satte sammen panelet til Debatten i NRK? Hva mener de forresten om lovforslaget, er kirken for eller imot?

HOMOTERAPI: Mange har etterlyst stemmer fra Den norske kirke i panelet som diskuterte homoterapi på Debatten i NRK, alle er tilsynelatende engstelige for at folk skal få et feil inntrykk av kristne. Men hvem skulle representert Den norske kirke i Debatten, spør Fredrik Solvang i NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HOMOTERAPI: Mange har etterlyst stemmer fra Den norske kirke i panelet som diskuterte homoterapi på Debatten i NRK, alle er tilsynelatende engstelige for at folk skal få et feil inntrykk av kristne. Men hvem skulle representert Den norske kirke i Debatten, spør Fredrik Solvang i NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er naturlig at et tema som konverteringsterapi vekker sterke følelser. Det gjorde det også for meg. Jeg synes også det er flott at Vårt Land, kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum, Oslo-biskop Kari Veiteberg og Åpen kirkegruppe ved Gard Realf Sandaker-Nielsen, er engasjert i debatten.

Alle disse instansene har etterlyst stemmer fra Den norske kirke i panelet som diskuterte homoterapi, alle er tilsynelatende engstelige for at folk skal få et feil inntrykk av kristne og tro at de holdningene til homofili som kom til uttrykk i sendingen er representative.

Ethvert panel i Debatten kan ikke, og skal ikke, være pinlig representativt – det er det ikke plass til, og det er heller ikke hensiktsmessig når man skal få fram hvor konfliktene egentlig går. I dette tilfellet prioriterte vi å ha med programleder i VGTV Morten Hegseth Riiber og to som hadde blitt utsatt for det de mente var homoterapi, Arne Christian Nilsen og Brian Furnes.

Debatten dreide seg konkret om lovforslaget om å forby konverteringsterapi fremmet av blant andre Anette Trettebergstuen i Arbeiderpartiet. Forslaget vil primært kunne ramme frikirker som driver med bønn og sjelesorg for homofile som vil bli kvitt følelsene sine, derfor var de representert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer