SKUESPILLER: Shia LaBeouf fikk sitt gjennombrudd med Steven Spielberg-produserte «Transformers» i 2007. Men ifølge skuespilleren var det ikke bare stas å jobbe med regissørlegenden. Foto: Marco Piovanotto/ ABACAPRESS.COM / NTB scanpix
SKUESPILLER: Shia LaBeouf fikk sitt gjennombrudd med Steven Spielberg-produserte «Transformers» i 2007. Men ifølge skuespilleren var det ikke bare stas å jobbe med regissørlegenden. Foto: Marco Piovanotto/ ABACAPRESS.COM / NTB scanpixVis mer

Shia LaBeouf:

Derfor angrer han på samarbeidet med stjerneregissør

Skuffet over møtet med Steven Spielberg. 

(Dagbladet): «Catch Me If You Can», «Schindlers Liste», «E.T.», «Saving Private Ryan» ...

Lista er lang over regissør Steven Spielbergs filmatiske bragder, noe som naturlig nok gjør ham attraktiv å jobbe med for nye skuespillere.

I starten av karrieren drømte Shia LaBoeuf (30) i likhet med mange av sine kolleger om å ha en rolle i en Spielberg-regissert film.

Men i et ferskt intervju med Variety røper LaBoeuf at han ble skuffet over møtet med stjerneregissøren og -produsenten, som han har jobbet med i filmer som «Disturbia», «Transformers» og «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull».

GUTTEDRØMMEN: Shia Lebouf vokste opp med legenden Indiana Jones. I 2008 ble guttedrømmen om å spille i en film sammen med arkeologhelten oppfylt. Vis mer

- Jeg vokste opp med ideen om at du hadde kommet deg dit du skulle, hvis du fikk jobbe med Spielberg, sier skuespilleren til Variety.

Men samarbeidet skulle ikke bli slik han hadde drømt om. Da La Boeuf endelig satte sine føtter på et Spielberg-filmsett var skuffelsen stor:

- Du kommer dit, og så innser du at du ikke møter den Spielbergen du drømmer om. Du møter en annen Spielberg, som er på et annet stadie i karrieren sin. Han er ikke så mye regissør som han er en jæ**a bedrift, hevder 30-åringen, som opplevde at det ikke var rom for at han kunne utvikle seg som skuespiller.

Steven Spielberg har ikke kommentert kritikken fra LaBoeuf overfor Variety.

ROBOTMØLJE: Her kan du se en trailer fra «Transformers: Revenge of the Fallen». Vis mer

LaBoeuf er ikke den eneste som har kritisert «Transformers»-universet. Da film nummer to, «Transformers: Revenge of the Fallen» kom i 2009, ble den slaktet av Dagbladets anmelder. Også regissør Michael Bay har i ettertid erkjent at den Spielberg-produserte filmen er «møkk».

Shia LaBoeuf har vært involvert i trøbbel flere ganger de siste årene.

For to år siden ble han anklaget for plagiat, noe som resulterte i at han trakk seg tilbake fra offentligheten en periode. Samme år «skallet» han til en annen mann på pub.

Sommeren 2014 ble han lagt i jern etter «svært forstyrrende oppførsel» på et utested.

Få måneder senere hevdet han at en kvinne utnyttet ham seksuelt i forbindelse med et kunstprosjekt.

30-åringen sto også på rollelista i Lars Von Triers kontroversielle film «Nymphomaniac».