ÅRSAKEN: Det er kommunene som selv bestemmer graden av midlertidige ansettelser, og der har Ap og Sp 308 av landets 428 ordførere. Dette er årsaken til at adgangen til midlertidige ansettelser ikke har blitt satt ut i praksis så veldig mange steder, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.
ÅRSAKEN: Det er kommunene som selv bestemmer graden av midlertidige ansettelser, og der har Ap og Sp 308 av landets 428 ordførere. Dette er årsaken til at adgangen til midlertidige ansettelser ikke har blitt satt ut i praksis så veldig mange steder, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.Vis mer

Debatt: Midlertidighet

Derfor ble det ikke økt bruk av midlertidige

Det har ikke har blitt noen økning i bruken av midlertidige ansettelser i det offentlige. Det er fordi dette er opp til kommunene selv å bestemme. Og der har Ap og Sp nesten tre av fire ordførere.

Meninger

I Dagbladet 29. november skriver stortingsrepresentantene Hagerup og Kirkebirkeland fra Høyre at «løsarbeidersamfunnet kom aldri», selv om regjeringen åpnet opp for bruk av midlertidige ansettelser i norske kommuner.

Grunnen til at det ikke har blitt noen økning i bruken av midlertidige ansettelser, er at det er opp til kommunene selv å bestemme hvorvidt de ønsker å innføre denne muligheten.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har 308 av landets 428 ordførere, dette er selvsagt årsaken til at adgangen til midlertidige ansettelser ikke har blitt satt ut i praksis så veldig mange steder.

Moralen i dette er at hvis man fortsatt vil unngå løsarbeidersamfunnet, så er det viktig at venstresida beholder makten i landets kommuner ved kommunevalget i 2019.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.