Derfor ble det stemmetrøbbel

NRK har avdekket årsaken til MGPs stemmeproblemer.

FEILMELDING: Andreas Haukeland, bedre kjent som TIX, av med seieren i Melodi Grand Prix. Han skal representere Norge i den internasjonale finalen i Rotterdam. Men mot slutten av NRK-sendingen opplevde flere at det var vanskelig å avgi stemme. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld stakk Andreas Haukeland, bedre kjent som TIX, av med seieren i Melodi Grand Prix. Han skal representere Norge i den internasjonale finalen i Rotterdam.

Men mot slutten av NRK-sendingen opplevde flere at det var vanskelig å avgi stemme.

Inge Thorud, leder for publikumsprodukter i NRK, forsikret lørdag om at stemmetrøbbelet ikke påvirket resultatene, og gratulerte TIX med seieren.

Søndag ettermiddag forklarer han Dagbladet at problemene oppsto fordi et eksternt støttesystem tolket den veldig høye trafikken som mistenkelig aktivitet, og stoppet enkelte henvendelser idet stemmevinduet åpnet.

- Disse brukerne fikk en feilmelding med tydelig beskjed om å laste siden på nytt, og det var løsningen for de fleste, forklarer han.

- Lite i omfang

Det kom inn godt over to millioner stemmer og over 100 millioner applaus-klikk på disse blå og lilla boblene som svevde fra mobilen og over på TV-skjermen, forklarer Thorud.

- Så fikk noen publikummere problemer idet stemmevinduet åpnet. Disse fikk en feilmelding med beskjed om å laste siden på nytt. For mange var det løsningen, og da fikk de stemme som normalt. Men vi vet at det var flere som måtte laste siden flere ganger og noen som da ikke rakk å stemme. Omfanget har vært lite sett opp mot den totale mengden brukere som stemte i går, og har ikke påvirket noen av resultatene i de tre rundene med avstemning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer