Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Ex on the Beach»

Derfor ble «Ex on the Beach» høstens realityvinner

TV-ekspert Morten Wiberg mener deltakerne er mye av grunnen til at «Ex on the Beach» slo «Love Island». - Seerne møtte en gruppe deltakere som var relativt ekstreme.

VOLDSOMT: Det oppstod særdeles amper stemning mellom deltakerne i «Ex on the Beach». Jentene ryker i tottene på hverandre. Video: Dplay Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I august braste TVNorges «Ex on the Beach» inn i landets TV-skjermer, som en dampveivals av intriger. I forrige uke ble siste episode sendt.

Serien er blitt høstens mest omtalte realityserie, og ser også ut til å ha slått TV3s realityprogram «Love Island» ned i støvlene.

I gjennomsnitt er hver episode av «Ex on the Beach» sett av 370 000 seere, ifølge Discovery Network, som eier TVNorge og strømmetjenesten Dplay.

Av disse har 267 000 av seerne sett programmet på nett. Det tilsvarer hele 72 prosent. Fram til i dag har også første episode av programmet blitt sett av 508 000 nordmenn.

- Dette er første gang for vår del at vi ser at strømmetallene knuser de tradisjonelle seertallene. Men det var også formålet med denne serien. «Ex on the Beach Norge» ble bestilt nettopp med det formål å trekke til seg unge seerne som ikke lenger bruker like mye tid på tradisjonell TV. Og det kan vi vel konstatere at vi har klart. 80 prosent av seerne er under 40 år. Dette er utrolig gøy, sier Eivind Landsverk, programdirektør i Discovery Networks, i en pressemelding.

Slo «Love Island»

4. oktober sendte TV 3 og strømmetjenestene Viafree og Viaplay, siste episode av realityprogram «Love Island». I dette programmet bodde unge kvinner og menn i en luksuriøs villa like ved Las Palmas på Gran Canaria, og målet var å finne kjærligheten.

Men tallene var ikke like gode TV 3s kjærlighetsreality.

Dagen etter finalen hadde serien i gjennomsnitt blitt sett av 94 000 seere, per episode. Av disse hadde 57 000 sett programmet lineært på TV3, mens 37 000 hadde sett «Love Island» på Viafree.

Dette er imidlertid ikke inkludert tallene fra Viaplay, som ikke blir oppgitt.

- Relativt ekstreme

Morten Wiberg, TV-sjef i mediebyrået Carat, er klar på at seertallene til «Ex on the Beach» er å karakterisere som jubeltall for Discovery.

- Det er fantastiske tall, og særlig morsomt at de fikk en høy andel seere digitalt, sier Wiberg, som mener nett-tv-satsingen deres, Dplay, nå har fått luft under vingene.

- De var litt seint ute med nett-tv, hvis vi sammenlikner med Viaplay og TV 2 Sumo. Nå har også Dplay klart å få digitale seere, så det er bra, sier han.

- Hvorfor tror du «Ex on the Beach» slo så an?

- Seerne møtte en gruppe deltakere som var relativt ekstreme i måten de opptrådte på og måten å være på. Det er vel noe i hvert fall unge seere synes er morsomt å se på. Så jeg tror deltakerne har mye å si, sier Wiberg.

- «Love island» ikke et skandaleprogram

Line Vee Hanum, kommunikasjonsdirektør i Nent Group, sier til Dagbladet at det er vrient å sammenlikne tallene når de ikke gir ut seertallene for Viaplay.

- Viaplay er en nordisk streamingtjeneste, og siden vi konkurrerer med globale strømmeaktører har man foreløpig ikke gitt ut tall av konkurransehensyn, sier hun.

Mange har sammenliknet «Love Island» med «Ex on the Beach», som har vært mye mer skandaleutsatt og fått langt større oppmerksomhet i mediene.

Den sammenlikningen er ikke Hanum helt enig i.

- «Love Island» er ikke noe skandaleprogram, men en serie der folk skulle finne kjærligheten. Og det har de gjort, har Hanum tidligere uttalt.

EX ON THE BEACH: Vera (88), Leif (92) og Torill (72) så den første episoden av den skandaleomsuste TV-serien «Ex on the beach». Lite visste de at det for det meste skulle handle om nakenhet, utskjelling og alkohol. Se den eldre gardes reaksjoner på det mye omdiskuterte skandaleprogrammet. Reporter: Julie Solberg. Video: Malene Storrusten. Klipp: Em... Vis mer

Ny sesong «Ex on the Beach»

Når Dagbladet snakker med Hanum i dag, sier hun at de ikke har bestemt om det blir en ny sesong av programmet eller ikke.

Konkurrenten TVNorge og Discovery planlegger derimot allerede en ny sesong av «Ex on the Beach». Prosessen med å finne nye deltakere er allerede i gang.

- Det er ikke ofte man opplever at flere deltakere blir store profiler i offentligheten i løpet av en sesong, men det har flere av årets deltakere klart. Vi håper nå at vi skal klare å finne en like god cast til neste år, og vi har allerede fått inn et stort antall søkere, sier Landsverk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!