Derfor ble «Kampen om tungtvannet» tidenes NRK-serie

Siste episode sendes i kveld.

REKORD: «Kampen om tungtvannet» har slått sine egne seerrekorder flere ganger. Fra venstre Christian Rübeck, Benjamin Helstad, Frank Kjosås. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
REKORD: «Kampen om tungtvannet» har slått sine egne seerrekorder flere ganger. Fra venstre Christian Rübeck, Benjamin Helstad, Frank Kjosås. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK-serien «Kampen om tungtvannet» har gjort stor suksess. Historien om tungtvannsaksjonen ved Rjukan under andre verdenskrig fenger publikum, og i kveld sendes den siste av totalt seks episoder som har gått på tv i januar.

Serien satte seerrekord allerede med første episode, da hele 1 259 000 benket seg foran skjermen. Dette er den beste åpningen av en dramaserie på NRK noensinne. Etter det har «Kampen om tungtvannet» slått sine egne rekorder flere ganger.   Stolte nordmenn TV- og radiosjef i mediebyrået Carat, Morten Wiberg, tror suksessen skyldes at serien er basert på en ekte historie fra krigen, basert på det nordmenn faktisk opplevde for rundt 70 år siden.

- I tillegg er mange av seerne født på den tiden, og har et forhold til det som skjedde. Men det har også påvirket yngre generasjoner. Dette er noe nordmenn er stolte over å ha gjennomført og vært en del av. Det har nok hatt noe å si for at serien har hatt så stor oppslutning, sier Wiberg til Dagbladet.

Han mener NRK har kjøpt inn en veldig god serie som har slått maks an.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer