«22. juli»

Derfor ble storserien et pengesluk

- Mer komplisert enn vi trodde, sier NRKs dramasjef om «22. juli». «Tidsriktige» rekvisitter skal være blant grunnene til at serien ble 36 millioner kroner dyrere enn først antatt.

AVDEKKET: Dramaserien «22. juli» viser seg å være 36 millioner kroner dyrere enn summen NRK først gikk ut med. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi kunne kanskje sagt tidligere at dette vil bli en utrolig kompleks produksjon som vil koste over 100 millioner, sier dramasjef Ivar Køhn i NRK til Dagbladet.

Forrige uke skrev Dagbladet at NRK har gått på en budsjettsmell under innspillingen av dramaserien «22. juli».

Storserien om terrorangrepet på Norge i 2011 hadde opprinnelig et budsjett på «over 70 millioner» kroner, ifølge tall NRK gikk ut med i 2017. Forrige uke kom det fram at serien i virkeligheten har kostet 106 millioner kroner - altså hele 36 millioner over.

Det fortalte Ivar Køhn til Kringkastingsrådet under en redegjørelse for NRKs arbeid med serien. Han sier at han nå velger å gå ut med prislappen på bakgrunn av Dagbladets dekning, og på grunn av det han sier var et feilaktig anslag fra 2017.

Nå beklager Køhn anslaget - men ikke prislappen.

- Jeg hadde ikke grunnlag for det tallet, og ser i etterkant at det var dumt at jeg gikk ut med det. Grunnlaget jeg baserte det på var altfor vagt. Jeg beklager det, og tar selvkritikk. Men jeg beklager ikke at vi har laget denne serien, eller prisen det har kostet. Jeg er veldig stolt over serien og det vi alle har fått til, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer