Derfor ble Viking Lotto tekstet med «Jeg er kåt»

Her er den tekniske forklaringen.

(Dagbladet): Dagbladet og en rekke andre medier har i dag omtalt at Lotto-seerne på NRK i går kveld fikk seg en overraskelse.

Midt under trekningen dukket det opp en undertekst på skjermen, hvor det sto skrevet «Jeg er kåt», og «Jeg tror ikke kameraene vil hindre meg i å ha sex på hotellet».

Pressesjef i MTG TV, Line Vee Hanum, bekreftet i morges at underteksten er fra den første episoden av årets «Paradise Hotel» som sendes på TV3.

Teknisk feil Like før Vikinglotto-sendinga ble NRK-programmet «Sofa» sendt på TV, som viser en rekke nordmenn som ser på andre kjente TV-programmer, og kommenterer dem.

Oppvakte Dagbladet-lesere har påpekt at «Paradise Hotel» var et av programmene «Sofa»-gjengen så på. Der ble det vist et klipp fra Paradise Hotel med en svensk deltaker som uttalte setningen som ble liggende over Viking Lotto.

- Vi har funnet ut at tekstfilen til «Sofa» ble hengende og ble med inn i Viking Lotto. Den ble liggende åpen fra forrige program og kom på samme sted og like langt ut i Viking Lotto, sier redaksjonssjef Tor Sigbjørn Pundsnes i NRK.

Lå under hele sendingen Den skjulte teksten fra «Sofa» var tilgjengelig under hele sendingen av Viking Lotto.

- Slike ting skal selvfølgelig ikke skje, sier han.

Han forteller til NRK at de jobber med å gjøre det mer driftsikkert og at de har opplevd lignende tidligere.

- For noen år siden ble et program fra NRK3 hengende over natten og ble vist på Postman Pat morgenen etter. Jeg tror det var Jon Stewart show.

MANGE BALLER I LUFTA: Vikinglottosendinga som ble sendt på NRK onsdag kveld, hadde feil tekst. Foto: Faksimile/NRK