«The Crown»:

Derfor blir det slutt

Sesong 6 av suksesserien «The Crown» blir den siste. Nå forteller produsenten bak serien om hvorfor det er tid for en slutt.

SLUTT: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid kom på Netflix i fjor. To sesonger gjenstår nå av «The Crown», og produsenten forteller hvorfor serien snart kommer til sin ende. Video: Netflix Vis mer
Publisert

I juli i fjor annonserte Netflix at det vil bli en sjette sesong av serien om den britiske kongefamilien - og at det vil bli den siste.

Det var lenge uklart om serien skulle få en sjette sesong, og i utgangspunktet hadde serieskaperne forberedt seg på at serien skulle slutte etter sesong fem. Underveis i planleggingen av femte sesong ble det klart at serien trengte en sesong til.

- Dette er for å yte historienes rikdom og kompleksitet. Derfor går vi tilbake til den opprinnelige planen som var å gjøre seks sesonger, sa skaperen og manusforfatteren bak serien, Peter Morgan, i en uttalelse.

- Usannsynlig

Innspillingen av siste sesong skal starte i 2022.

Produsent for «The Crown», Suzanne Mackie, forteller i et intervju med Broadcast Now at det er «usannsynlig» at serien vil strekke seg utover tidlig 2000-tall. De nyere historiske hendelsene, som blant annet bryllupet mellom Prins William og hertuginne Kate, vil dermed ikke bli en del av sjette sesong.

Bakgrunnen for avgjørelsen om at «The Crown» får sin ende, har sammenheng med tidsperspektivet i serien, forteller Mackie.

- Peter har sagt det veldig fornuftig, at han simpelthen ikke kan skrive noe med mindre det har vært tid til å få et perspektiv på det. Og jeg tror han alltid følte at ti år var minumum for at han kan se noe i en historisk kontekst, og for at han virkelig kan forstå det. Jeg tror ikke han vil avvike fra det.

Sesong fem i 2022

Til glede for fans av «The Crown» er det likevel noen gode nyheter. Filmingen av sesong fem skal nå være i gang, etter utsettelser på grunn av coronapandemien. Den nye sesongen er forventet på Netflix neste år, skriver BT.

I sesong fire var 1980-tallet i fokus, og involverte blant annet et attentat, Margaret Thatchers regjeringstid og bryllupet og ekteskapet mellom prins Charles og prinsesse Diana.

Sesong fem vil forflytte seg til 90-tallet og regjeringsårene til tidligere statsminister John Major. Utfordringene mellom Diana og Charles og Dianas død i 1997 vil naturlig nok også være et tema.

VIL FJERNE TABU: Den polske drama-komedien «Sexify» er på topplista på Netflix i Norge, og den hylles for fokuset på kvinner og sex. Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

- Magisk person

Sesong fem vil også bestå av flere nye ansikter. Dronning Elizabeth skal nå spilles av skuespiller Imelda Staunton, som er mest kjent for rollen som Dolores Umbridge fra «Harry Potter»-filmene.

Fram til andre sesong ble dronningen spilt av Claire Foy, som fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i rollen. Hun vant også en Golden Globe og Screen Actors Guild Award for rollen. I sesong tre ble dronning Elizabeth spilt av den Oscar-vinnende skuespilleren Olivia Colman.

Staunton sier det er en «ære» å få spille rollen som britenes dronning

- Som skuespiller var det en glede å se hvordan både Claire Foy og Olivia Colman brakte noe spesielt og unikt til Peter Morgans manus. Det er genuint en ære å få være med et så fantastisk kreativt lag, og å bringe «The Crown» til sin slutt, har Staunton tidligere sagt i en uttalelse.

I rollen som prinsesse Diana er Elizabeth Debicki, som blant annet er kjent fra storfilmen «Tenet».

- Hun er et symbol, som en magisk person. Jeg begynner virkelig å forstå hvordan hun eksisterte, og fremdeles eksisterer, i vår kollektive bevissthet, sa Debicki til Gotham Magazine.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer