«The Crown»:

Derfor blir det slutt

Sesong 6 av suksesserien «The Crown» blir den siste. Nå forteller produsenten bak serien om hvorfor det er tid for en slutt.

SLUTT: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid kom på Netflix i fjor. To sesonger gjenstår nå av «The Crown», og produsenten forteller hvorfor serien snart kommer til sin ende. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I juli i fjor annonserte Netflix at det vil bli en sjette sesong av serien om den britiske kongefamilien - og at det vil bli den siste.

Det var lenge uklart om serien skulle få en sjette sesong, og i utgangspunktet hadde serieskaperne forberedt seg på at serien skulle slutte etter sesong fem. Underveis i planleggingen av femte sesong ble det klart at serien trengte en sesong til.

- Dette er for å yte historienes rikdom og kompleksitet. Derfor går vi tilbake til den opprinnelige planen som var å gjøre seks sesonger, sa skaperen og manusforfatteren bak serien, Peter Morgan, i en uttalelse.

- Usannsynlig

Innspillingen av siste sesong skal starte i 2022.

Produsent for «The Crown», Suzanne Mackie, forteller i et intervju med Broadcast Now at det er «usannsynlig» at serien vil strekke seg utover tidlig 2000-tall. De nyere historiske hendelsene, som blant annet bryllupet mellom Prins William og hertuginne Kate, vil dermed ikke bli en del av sjette sesong.

Bakgrunnen for avgjørelsen om at «The Crown» får sin ende, har sammenheng med tidsperspektivet i serien, forteller Mackie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer