Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Love Actually»

Derfor blir ikke «Love Actually» vist på NRK i år

Men slik får du likevel sett den populære julefilmen.

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Igjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske romantiske komedien «Love Actually», som følger kjærlighetslivene til åtte forskjellige par, har fått en spesiell plass i hjertene til mange nordmenn. Filmen har også for mange blitt en juletradisjon de bare ikke kan gå glipp av.

I fjor ble «Love Actually» vist på NRK, men i år er det en annen kanal du må se på for å få med deg filmen.

- Vi har ikke «Love Actually» denne jula. Rettighetene har utløpt, og det er TV3 som har dem nå, skriver kommunikasjonsansvarlig i NRK, Hilde Ljøen, i en e-post til Dagbladet.

Flere muligheter

Hvis du er en av dem som må se «Love Actually» for å få ordentlig julestemning, har du likevel flere sjanser til å få den med deg på TV.

Allerede neste mandag, 11. desember, kan du se filmen på TV6 klokka 21:30.

Dersom du ikke har tid da, har du muligheten igjen fredag 22. desember på TV3 klokka 21:30. TV 3 viser den også klokka 23:25 på julaften.

For virkelige «Love Actually»-entusiaster er filmen også å få kjøpt eller leid hos iTunes, Viaplay og SF Anytime. Den er ikke tilgjengelig på Netflix.

GJENSYN: I denne snutten får man et gjensyn med flere av de mest sentrale karakterene fra klassikeren «Love Actually», fjorten år etter den første filmen. Vis mer

Viser ikke oppfølgeren

I mars i år kom det en etterlengtet ti minutters oppfølger i forbindelse med Rødnesedagen i Storbritannia. I filmen som har fått navnet «Red Nose Day Actually», får vi se hvordan det har gått med de kjære parene, 14 år seinere.

Statsministeren, spilt av Hugh Grant, fortsetter å underholde med dansing og er fortsatt sammen med sin tidligere sekretær Natalie, spilt av Martine McCutcheon.

Den lille gutten Sam (Thomas Brodie-Sangster), som forelsker seg i skolens beste sanger Joanna (Olivia Olson), kommer tilbake til London for å fortelle stefaren sin (Liam Neeson) at han og Joanna nå er forlovet.

Denne oppfølgeren er imidlertid ikke så enkel å få sett i Norge, og blir nok heller ikke å se på norsk TV i jula. NRK sa tidligere i år at de var interesserte i å kjøpe rettighetene til «Red Nose Day Actually», men skriver nå til Dagbladet at det ikke ble noe av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!