KOMMENTARER

Derfor bør ikke Sylvi kastes nå

Det er ikke nødvendig å spille dette spillet helt ut, for at Sylvi Listhaugs motstandere skal kunne innkassere en solid seier.

PÅ PLASS: Sylvi Listhaug møtte i Stortinget i forrige uke for å svare for de kontroversielle Facebook-meldingene som knyttes til terror. I dag avgjør KrF om de støtter mistillitsforslaget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ PLASS: Sylvi Listhaug møtte i Stortinget i forrige uke for å svare for de kontroversielle Facebook-meldingene som knyttes til terror. I dag avgjør KrF om de støtter mistillitsforslaget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er oppstått en rar dynamikk i debatten om Sylvi Listhaug bør ut av jobben som justisminister eller ikke.

Hennes tidligere støttespillere som Nils August Andresen i Minerva og Rita Karlsen i Rights.no mener det er best for alle om hun forsvinner. Førstnevnte nærmest freser mot Listhaug i en kommentar publisert tidlig søndag morgen, i frustrasjon over at hun ikke engang vil gå med på å bytte plass i statsrådskollegiet. Hvis hun skal gå, skal hun etterlate regjeringen, borgerlig side og Stortinget som en branntomt, fortviler Andresen.

​Karlsen i Rights.no skriver: «Så er spørsmålet: Har suksessen gått Listhaug til hodet? For problemet med Listhaugs strategi er at hennes personlige makt og egenrådighet kan være til hinder for politisk gjennomslag. Når Listhaug får Stortinget mot seg, vi tør minne om at vi fortsatt har en mindretallsregjering, og ikke får sakene vedtatt er en statsråds rolle null verdt».

Før hun avslutter innlegget med å skrive at hun ikke blir «veldig overrasket om Listhaug kommer til at nåværende statsrådspost ikke er forenlig med å være småbarnsmor til tre».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer