KOMMENTARER

Derfor bør Keshvari fortsette som stortingsrepresentant

Selv om han risikerer fengselsstraff.

SIKTET: Frp bekrefter at stortingsrepresentant Mazyar Keshvari er siktet av politiet. Politiinspektør Hilde Bøch Høyer ved Øst politidistrikt har overtatt ansvaret i saken, og forteller at den siktede er ilagt et besøksforbud. Video: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I skandaleåret 2018 måtte en rekke stortingsrepresentanter trekke seg fra ulike verv fordi de hadde misbrukt den tilliten de var gitt. Trond Giske (Ap), Kristian Tonning Riise (H), Ulf Leirstein (Frp), Mazyar Keshvari (Frp) og Helge André Njåstad (Frp) var alle involvert i skandaler av ulik alvorlighetsgrad – og mistet derfor verv i partiene sine.

De to sistnevnte representantene har innledet 2019 med nye skandaler. I dag ble det kjent at Keshvari ble pågrepet i helga, siktet for grove trusler, og er ilagt besøksforbud mot fornærmede.

Men selv om en stortingsrepresentant skulle bli domfelt for voldtekt eller drap, må vedkommende fortsette å møte på Stortinget. Det er ikke grunnlag i Grunnloven for å frata personen vervet. Slik bør det fortsatt være.

For ett år siden luftet Frp-representantenes partikollega Morten Wold tanken om å se på muligheten for å frata stortingsrepresentanter plassen i nasjonalforsamlingen. Nå gjør han det samme igjen. Det er lett å forstå at problemstillingen blir reist.

Alvorlige forbrytelser begått av våre fremste folkevalgte svekker tilliten til både politikerne selv og partiene de representerer. For partiledelsene må det være utmattende å håndtere stadig nye saker som handler om enkeltpolitikeres overtramp og ikke partienes politikk. For representanter uten partiets tillit kan det bli lange år på bakerste benk i stortingssalen. For velgerne er de strippede politikerne evige påminnelser om tillitsbrudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer