DEBATT

Debatt: Permisjonsopprøret 2019

Derfor bør pappa-permen bestå

For meg er det viktigere å sikre at alle fedre og barn får god tid til å bli kjent med hverandre, i hverdagen og på egne premisser uten mors innblanding, enn å gi en liten gruppe større valgfrihet.

PAPPAPERM: For meg er det viktigere å sikre at alle fedre og barn får god tid til å bli kjent med hverandre, i hverdagen og på egne premisser uten mors innblanding, enn å gi en liten gruppe større valgfrihet, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
PAPPAPERM: For meg er det viktigere å sikre at alle fedre og barn får god tid til å bli kjent med hverandre, i hverdagen og på egne premisser uten mors innblanding, enn å gi en liten gruppe større valgfrihet, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Med over 32.000 medlemmer står facebookgruppen Permisjonen Burde Foreldre Fordele i spissen for #Permisjonsopprøret2019. Jeg er imponert over engasjementet gruppen skaper. De har synliggjort mange eksempler på hvorfor ordningen oppleves som utfordrende. Det er fantastisk - og viktig! Jeg håper så inderlig at dette vil føre til faktiske endringer som kommer mor, far og barn til gode!

Men, selv om jeg er svært takknemlig for alt jeg har lest og lært, så står jeg igjen med at løsningsforslaget gruppen har, ikke er noe jeg kan støtte. Å reversere til ordningen med ti uker fedrekvote eller å fjerne kvoter helt (fri fordeling) høres så enkelt ut, men jeg mener det ville skape flere problemer enn det løser. Her følger de viktigste:

La oss begynne med mødre som har fysiske eller psykiske utfordringer som følge av fødsel og barseltid. Hele 17 prosent av mødre opplever fødselsdepresjon. Dette kan være til skade for både mor, barn og partner. Ca 4 prosent får alvorlige fødselsskader, der operasjon ofte er nødvendig. I tillegg kommer normale følger som sting, etterrier, problemer med amming og mye mer. Livet er snudd på hodet - spesielt for førstegangsfødende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer