NORGES MEST KJENTE?  Eventyrer Jarle Andhøy kler seg i hvite crocs både til hverdag og fest.  
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
NORGES MEST KJENTE? Eventyrer Jarle Andhøy kler seg i hvite crocs både til hverdag og fest. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

Derfor bruker Jarle Andhøy crocs

Den hardbarka kapteinen avslører hvorfor han alltid går i hvite gummisko.

(Dagbladet): En av nåtidens største eventyrere, Jarle Andhøy, har fått erfare at praktisk og riktig tøy gjelder når man er på seiltur.

Det tar han også med seg inn i dagliglivet.

Under dagens lansering av TV Norges vårprogram, ble det kjent at det blir en serie om den strabasiøse Berserk-ekspedisjonen, som endte med tre savnede menn.

Hardhausen Andhøy var som vanlig antrukket med avslappet vis, og prydet lanseringen i stripete genser, Berserk-cap, bukse med lisse-belte og - selvfølgelig - hvite crocs.

- Ikke kaldt - Det er fordi jeg har dårlige knær. Disse skoene funker som gode støtdempere, sier Andhøy og smiler.

- De er ganske luftige, det er ikke kaldt, da?

- He-he. Nei da, det går bra. Dette er verdens varmeste crocs, sier Andhøy og ler.

Til prisutdeling i crocs Også til bransjeprisen Gullruten i Bergen i mai, valgte den erfarne sjøfareren de hvite gummiskoene, som siden da har fått en noe gråere nyanse.

Også da valgte han å fremme ekspedisjonen ved å bruke Berserk-t-skjorte.

«Berserk til Sydpolen» skal sendes i ni episoder til våren

Til tross for at det er under et år siden både skuta og tre av hans mannskap forsvant, mener Andhøy det er viktig å sende serien.

- Det er veldig viktig at de savnedes stemmer blir hørt. Det er blitt dannet et bilde i media, hvor folk som ikke har noen grunn til å dømme, har dømt. Flere har kommet med direkte faktafeil. Det er ikke greit. Derfor er det viktig at de savnedes stemmer kommer fram. Da vil gjøre det enklere å dømme, sier Andhøy til Dagbladet.

- DÅRLIGE KNÆR: Hardhausen Jarle Andhøy bruker crocs på grunn av god støtdemping. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
- DÅRLIGE KNÆR: Hardhausen Jarle Andhøy bruker crocs på grunn av god støtdemping. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer