«Stjernekamp» 2018

Derfor bruker «Stjernekamp»- deltakerne denne flaska før de skal på scenen

Bønn og skyggeboksing. Slik forbereder artistene seg før de skal opptre.

STJERNEKAMP: Når artistene skal på scenen for å kjempe om å fortsette i «Stjernekamp», bruker de alle triks i boka for å stille best mulig forberedt. Reporter: Mathilde Lea. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange artister har faste ritualer eller vaner som de gjør rett før de skal gå på scenen. Artistene på «Stjernekamp» er intet unntak.

Nicoline Berg Kaasin, som kom på andreplass i programmet i 2016, drikker mengder med varmt vann - uten smak. Mens Hilde Louise Asbjørnsen, som røk ut i forrige uke, pleier ofte å ta 20 pushups før hun skal på scenen, i tillegg til en rekke pusteøvelser.

Den spesielle flaska

Det er én spesiell ting som har slått særlig godt an blant «Stjernekamp»-artistene. Og det er denne spesielle flaska, som de bruker til å varme opp stemmen med.

Opera er en utfordrende sjanger, som krever mye teknikk og riktig bruk av stemmen. Derfor har deltakerne fått hvert sitt plastrør av ukas sjangerekspert professor Solveig Kringlebotn.

- Det er et rør, som jeg putter oppi ei vanlig vannflaske. Det er for å varme opp stemmen, for det sliter ikke så hardt på stemmebåndene, forteller Maria Arredondo (33) til Dagbladet.

Se hvordan flaska fungerer i videoen øverst i saken!

- I stedet for å stå i et rom hvor det er masse lyder, og en kanskje overkompenserer for den lyden som er rundt, så bruker jeg den flaska. Den har vært kjempeeffektiv der ute i hallen på Fornebu, for det er så mye støy og lyd der, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.