Derfor drar Lofot-Guri til Syden

Fra sitt eget paradis i Lofoten forklarer sosialminister Guri Ingebrigtsen hvorfor hun aldri vil gi eldre rett til å få omsorg i varmere strøk. Og hvorfor hun ikke er helt sikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STAMSUND (Dagbladet): - Jeg reiser til Sagenehjemmet i Spania for å avkrefte at jeg er en formyndersk sosialdemokrat. Jeg opplever meg selv som ganske fleksibel både i de store og små tingene i livet, også når jeg prøver å lage politikk. Grunnen til at Guri Ingebrigtsen sier nettopp dette - i dag på hennes første feriedag på hjemstedet Stamsund - er ikke noe vi har spurt om. Nei, det er fordi hun selv har tenkt på noe hun sa til oss like etter hun ble statsråd. «Frykter eldregetto i Syden» sto det i Dagbladet 22. mars.

DEN FERSKE sosialministeren reagerte på den massive interessen norske kommuner viste Husbankens gunstige tilskudd til omsorgsboliger i Syden. Ingebrigtsen mente sosiale nettverk var viktigere enn sol og varme. Dermed fikk hun Spania-elskeren Carl I. Hagen og et kobbel andre på nakken som raste mot Ap-statsrådens formynderholdning.

- Kritikken gjorde at jeg har tenkt på nytt, for erfaringen min er at verden er rimelig komplisert. Da er det greit å ha gått noen runder, sier Guri og avslører at hun også har beordret andre til å tenke: Lovavdelingen i Justisdepartementet utreder akkurat nå hvordan omsorg i utlandet kan rettighetsfestes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer