STÅR I KØ: Minst 13 store film- og tv-produksjoner med et samlet budsjett på 10,1 millarder kroner ønsker å spille inn deler av prosjektet i Norge i 2017. 12 av prosjektene rekker imidlertid ikke søknadsfristen.
 Foto: NTB Scanpix
STÅR I KØ: Minst 13 store film- og tv-produksjoner med et samlet budsjett på 10,1 millarder kroner ønsker å spille inn deler av prosjektet i Norge i 2017. 12 av prosjektene rekker imidlertid ikke søknadsfristen. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Derfor dropper Hollywood Norge

Minst 13 utenlandske film- og tv-prosjekter ønsker å filme i Norge i 2017, men en firkantet søknadsfrist stikker kjepper i hjulene for tolv av dem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Vi har fått inn én søknad hittil, men basert på hvordan det var i fjor kommer det nok inn flere på tampen, sier avdelingsdirektør i Norsk filminstitutt (NFI), Stine Helgeland, til Dagbladet.

Norges insentivordning for film (se faktaboks) skal stimulere store utenlandske film - og tv-serie-produksjoner til å legge hele eller deler av innspillingen til Norge, men samme uka som fristen utløper, renner ikke akkurat søknadsinnboksen hos NFI over. 56 millioner kroner skal fordeles de kommende ukene.

Vil til Norge

Dagbladet er kjent med at thrillerfilmen «The Postcard Killings», basert på krimboka til svensken Liza Marklund ønsker seg til Norge. Mesterregissør Steven Spielbergs faste fotograf og Oscar-vinner («Schindlers Liste», «Saving Private Ryan»), Janusz Kaminski, er regissør, mens superstjernene Patrick Dempsey og Dakota Fanning har hovedrollene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn