Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Derfor droppet filmskaperne en av de mest omtalte sexscenene i Fifty Shades

- Historien er jo like viktig.

(Dagbladet:) En av de mest omtalte scenene i «Fifty Shades of Grey» kommer ikke til å være med i filmen, har regissør Sam Taylor-Johnson fortalt i et lengre intervju med Variety.

Det dreier seg om den såkalte tampong-scenen, der den dominante kjekkasen Christian Grey uoppfordret fjerner Anastasia Steeles tampong før han har sex med henne.

Fjernet flere sex-scener
- Det ble aldri diskutert engang, sier Taylor-Jonson til Variety, mens produsent Michael De Luca forklarer at film-sexen ikke kan være like eksplisitt som de mange hete beskrivelsene i bøkene til E.L. James.

Noe av årsaken er at Universal tidlig bestemte seg for å sikte seg inn mot såkalt R-rating, det vil si at ungdom kan se filmen i følge med voksne.

Selv uten den famøse tampong-scenen, inneholdt de første utkastene fra manusforfatter Kelly Marcel langt mer sex enn det manuset de til slutt endte opp med.

- Historien er like viktig
Regissørens forklaring på endringene vil kanskje overraske noen:

- Vi fikk en følelse av at det var altfor mye sex. Historien er selvsagt like viktig. Vi forsøkte å balansere fortellingen riktig, slik at det ene ikke skulle drukne det andre. Det er oppbyggingen som er interessant. Med en gang vi kommer til penetreringen på film, føler jeg at det er over, sier Taylor-Johnson i intervjuet.

Det til tross for at Kelly Marcel tidligere har sagt at filmen kommer til å få 18-årsgrense, og at de ikke skulle holde noe tilbake.

- Det kommer jo til å bli mye sex. Vi går inn i dette 100 prosent, sa hun i 2013.

Premiere 14. februar
Den omtalte scenen finnes riktignok på film allerede, i form av en animert sekvens laget av en fan av bokserien, som nettstedet nettstedet Jezebel har postet.

«Fifty Shades of Grey» får premiere på Valentines Day 14. februar. Hovedrollene spilles av Dakota Johnson og Jamie Dornan. Sistnevnte fortalte nylig at han blant annet har besøkt en sex-kjeller for å hente inspirasjon til filmen, så noen hete scener blir det nok.

Dornan har imidlertid sikret seg en kontrakt som sier at kjønnsorganet hans ikke skal vises i filmen.

Andreas Wiese anmeldte boka bak filmen for Dagbladet i 2012, og mente den hadde like mye plot som et middels samleie.