Anmeldelse: Madrugada - «Half-Light»

Derfor elsker vi Madrugada

Slipper ny musikk for første gang på 11 år.

Foto: Knut Aaserud
Foto: Knut Aaserud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Half-Light»

Madrugada

Rock


«Madrugada i 2019 låter akkurat like tidløst og egenartet i dag som de ga ut «Industrial Silence» for temmelig nøyaktig 20 år siden.»
Se alle anmeldelser

LÅT: Madrugada er et av Norges mest elskede band. «Half-Light» er deres første studiolivstegn på 11 år. Sangen er skrevet til storfilmen, «Amundsen», som snart er kinoaktuell.

Det blir sagt at musikken til Madrugada vil kle det kjølige polarlandskapet perfekt. Mest av alt tror jeg at gjenhøret med Sivert Høyems værbitte og mørke røst, sammen med sine våpendragere fra Stokmarknes vil gjøre det norske folk varm langt inn i hjerterota.

Det er ganske unikt i grunn. Madrugada har aldri strebet for annerledesheten, men signaturen deres er så sterk at når de spiller sammen kunne det aldri ha vært noen andre.

Selv om en av grunnpilarene i bandet, Robert Burås, ikke er blant dem og oss lenger, har Madrugada på en fin måte klart å videreforedle uttrykket sitt på denne sangen som blafrer rolig og behersket, men samtidig kraftfullt mot oss.

Det vrenger i store gitarakkorder som legger seg som slør over Frode Jacobsens lett pulserende bass og det tilbakelente trommespillet. Sivert Høyems stemme ligger helt i front og fyller ut det åpne lydbildet akkurat slik vi husker, og slike vi liker det.

Madrugada i 2019 låter akkurat like tidløst og egenartet i dag som de ga ut «Industrial Silence» for temmelig nøyaktig 20 år siden. Atmosfærisk, behersket, ja - nesten litt andektig.

«Watch the moment come alive in your hands, and watch it slip away once again», synger Høyem i de innledende frasene. La oss håpe dette ikke er et bilde på Madrugadas gjeninntreden på scene og i studio.

Ingen klager om dette nye møtet kan føre til noe mer.

Slippes førstkommende fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer