Derfor elsker vi tegneserier i Norge

- En del av nasjonsbyggingen siden unionsoppløsningen, hevder forfatter av «Tegneserienes historie», som lanseres idag.

POPULÆR: «Pondus»-skaper Frode Øverli har gjort gode penger på tegneserier, men starten av karrieren var ikke spesielt lukrativ. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
POPULÆR: «Pondus»-skaper Frode Øverli har gjort gode penger på tegneserier, men starten av karrieren var ikke spesielt lukrativ. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forfatter og journalist Øyvind Holen har sammen med tegneren Tore Strand Olsen laget «Tegneserienes historie», en sakprosabok i tegneserieform.

Boka, som lanseres i dag, tar for seg kunstartens historie, og de to serieskaperne trekker linjene helt tilbake til hulemaleriene og fram til dagens tegneseriehelter som «Pondus» og «Nemi».

- Sammenlignet med USA var Norge sent ute med tv og flere kanaler, så til langt ut på 1980-tallet var tegneserien et av de viktigste massemediene for norske barn og ungdom, forteller Holen.

Fortellerstemme og veiviser i boka, selvfølgelig en tegneseriefigur, er en slags «superbestefar» som tar et motvillig barnebarn med på en reise inn i tegneserienes verden.

Norge elsker tegneserier Tegneserien «Pondus» er nå Norges største magasin, uansett sjanger, med 533 000 lesere, ifølge Holen og Mediebedriftenes Landsforening.

Også Dagbladets tegneseriesider, hvor du finner «Pondus» og «Nemi», er populære med opp mot 4 000 000 sidevisninger per måned, fordelt på rundt 80 000 lesere, opplyser Trine Tvetbråten, markedsanalytiker i Aller Media.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer