Derfor er Aksel Hennie forberedt på å bli hata

Se eksklusiv, fersk teaser fra skuespillerens kommende film «90 minutter».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Han misbruker og mishandler kjæresten sin, og er antageligvis på et sted i livet hvor han ikke har det spesielt bra. Han drikker og bruker dop, og er generelt en fyr som sliter.

Slik beskriver Aksel Hennie (36) sin karakter Trond, som han spiller i den kommende kinofilmen «90 minutter».

Dagbladet viser i dag eksklusivt den aller første teaseren fra filmen, som har fått norsk kinopremiere 21. september.

Forberedt på hat Handlingen følger tre par i de avgjørende 90 minuttene før det smeller, gjennom desperasjon, vold, narkotikamisbruk, økonomisk frustrasjon og tapte ansikter.

I et intervju Dagbladet gjorde med Hennie i april, forteller han om sine forventninger til og tanker rundt filmen:

- Dette er første gang jeg har opplevd at jeg ikke fullt ut forstår min karakters handlinger. Jeg kan relatere til hvorfor han handler som han gjør, men valgene hans er så langt utenfor hva jeg selv står for som menneske, sier skuespilleren.

«TROND»: Aksel Hennie har tegnet seg selv som Trond, karakteren han spiller i «90 minutter». Foto: Aksel Hennie / Privat
«TROND»: Aksel Hennie har tegnet seg selv som Trond, karakteren han spiller i «90 minutter». Foto: Aksel Hennie / Privat Vis mer

- Er det én karakter jeg skulle ha blitt hata for, er det denne, sier Hennie i intervjuet.

På mange måter er Trond den verste karakteren han har spilt i løpet av sine 14 år i filmbransjen.

Inspirert av virkeligheten Det er Eva Sørhaug som er filmens regissør og manusskribent.

Ideen til «90 minutter» oppstod i 2007, da regissøren sammen med blant andre Aksel Hennie spilte inn en scene i en Oslo-bakgård i forbindelse med filmen «Lønsj».

- Vi hørte en stygg krangel fra et åpent vindu i en leilighet. Politiet kom, og etter et par minutter ble vinduet lukket rolig igjen. Det var et sterkt bilde, har Hennie sagt til Dagbladet.

Tjelta, Ousdal og Floberg Kjæresten til Hennies karakter Trond, Karianne, spilles av Kaia Varjord. Med «90 minutter» følger hennes debut på kinolerretet.

SPILLER FRASKILT EKTEPAR: Pia Tjelta og kjæresten Mads Ousdal spiller begge i «90 minutter». Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
SPILLER FRASKILT EKTEPAR: Pia Tjelta og kjæresten Mads Ousdal spiller begge i «90 minutter». Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

Filmveteran Hennie har bare lovord om henne:

- Kaia er udiskuterbart en utrolig dyktig skuespillerinne. Det er merkelig å skulle «banke» og «voldta» en jente etter å ha kjent henne et par dager. Men hun er sjukt tøff.

Pia Tjelta, Mads Ousdal og Bjørn Floberg har også bærende roller i filmen.

- Det er veldig dyktige skuespillere som forhåpentligvis formidler en skremmende realitet på en reell og troverdig måte, sier Hennie om sine «90 minutter»-kolleger.

KINODEBUTERER: Skuespiller Kaia Varjord spiller kjæresten til Aksel Hennies karakter. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KINODEBUTERER: Skuespiller Kaia Varjord spiller kjæresten til Aksel Hennies karakter. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
PÅ ROLLELISTA: Også Bjørn Floberg, godt kjent som karakteren Hamre fra filmene om Varg Veum, har en bærende rolle i «90 minutter».
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅ ROLLELISTA: Også Bjørn Floberg, godt kjent som karakteren Hamre fra filmene om Varg Veum, har en bærende rolle i «90 minutter». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer