Dagbladets tegneserier

Derfor er det ikke tegneserier i dag

Takk for all moroa!

Fortsetter: «Bestis» av Kenneth Larsen er et av de siste tilskuddene til Dagbladets tegneserieflora. Den vil fortsette i Dagbladet på lørdager. Faksimile Dagbladet
Fortsetter: «Bestis» av Kenneth Larsen er et av de siste tilskuddene til Dagbladets tegneserieflora. Den vil fortsette i Dagbladet på lørdager. Faksimile Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fjor sa Strand Comics, som leverte de daglige stripene med «Pondus» og «Lunch», opp avtalen med Dagbladet. I tillegg til at dette var noe vi syntes var fryktelig synd, hadde det dramatiske konsekvenser for hvordan tegneseriesidene våre ble lest på nett. Selv om vi erstattet «Pondus» og «Lunch» med nykommeren «Bestis» av Kenneth Larsen og den internasjonale suksesstripa «Macanudo», falt tegneserielesingen med 75 prosent.

Det er mye. Veldig mye.

Og det betyr at det ikke er så veldig mange tegneserielesere igjen.

Som alle vet er det norske medielandskapet midt inne i en digital transformasjon. Norske mediehus jobber hardt med å finne bærekraftige økonomiske modeller. I flere år har Dagbladet hatt en nett først-strategi, som gjør at vi prioriterer det digitale i vårt daglige arbeid. Det har gitt oss over en million lesere på nett hver dag, men det innebærer også at vi prioriterer opp det som fungerer digitalt, og ned det som ikke gjør det. Derfor legger Dagbladet i dag ned de daglige tegneseriesidene. For pengene vi i dag bruker på tegneserier vil vi rett og slett gi leserne våre noe de liker bedre og leser mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer