Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Innsettelsen av Donald Trump som amerikansk president:

Derfor er det stor sjanse for at innsettelsen av Trump kan bli avbrutt av opptøyer

I morgen blir Donald Trump den neste presidenten i et splittet USA.

THE DONALD: Donald Trump er straks klar for fire år som president i USA, et land som nå framstår mer splittet enn for åtte år siden. Makter Trump å samle nasjonen? Foto: NTB SCANPIX
THE DONALD: Donald Trump er straks klar for fire år som president i USA, et land som nå framstår mer splittet enn for åtte år siden. Makter Trump å samle nasjonen? Foto: NTB SCANPIX Vis mer

For tiden er den ultrakonservative kommentatoren Glenn Beck i gang med et dramatisk selvoppgjør. Flere ganger har han beklaget den rollen han etter eget utsagn har spilt i å rive USA fra hverandre, og sier han burde ha brukt et mer forsonende språk enn han har gjort de siste åtte årene under Obamas presidentperiode.

Glenn Beck, som blant annet er kjent fra Fox News, har av mange blitt regnet som en av opphavsmennene til Tea Party-bevegelsen. Flere ganger har han blitt beskyldt for å spre en fryktkultur, og merittene hans inkluderer blant annet å kalle Barack Obama «antihvit» og et opptrinn der han brast i gråt over Obamas «diktatoriske» helsereform.

Rollespill

Beck har i det siste langt på vei innrømmet at mye av dette har vært rollespill. Han er i dag sterkt kritisk til Donald Trump, samtidig som han tar sin del av ansvaret for å bane veien for Trumps valgseier.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?