DEBATT

Derfor er det viktig å sjekke skattekortet ditt

Den digitale overgangen har gjort at færre sjekker opplysningene sine. Det kan straffe seg. 

ENKLERE: Det er slutt på tiden da du må selv må sørge for å levere skattekortet til arbeidsgiver. Dermed er det mange som ikke sjekker dokumentet i det hele tatt. 
ENKLERE: Det er slutt på tiden da du må selv må sørge for å levere skattekortet til arbeidsgiver. Dermed er det mange som ikke sjekker dokumentet i det hele tatt.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager får du ditt nye skattekort. Det er viktig at du sjekker informasjonen og passer på at det som står der er riktig. Det er kun om du ikke er registrert e-bruker at du får informasjonen om skattekortet sendt hjem til deg i fysisk form. For oss andre kommer opplysningen i vår meldingsboks i Altinn. Og uansett om du får det elektronisk eller fysisk så trenger du ikke å foreta deg noe i forhold til arbeidsgiver, da de selv henter ut de opplysningene de trenger.

Denne digitale overgangen har gjort hverdagen lettere for mange. Men jeg tror samtidig at det har ført til at stadig færre sjekker opplysningene sine.

Det kan straffe seg.

Skattekortet tar nemlig utgangspunkt i siste kjente ligning. Og selv om opplysningene om blant annet inntekter, formue og fradrag korrigeres etter prognoser fra Finansdepartementet, er det ingen garantier for at disse er riktige. Ta deg derfor tid i romjulen til å sjekke skattekortet, og korrigere opplysningene om det er behov for det.

Samtidig er det viktig å endre skattekortet sitt underveis i året, ved behov. Det er flere tilfeller hvor dette er nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer