90-TALL: «Gone Home» foregår i 1995, og spillutviklerne har innredet rommet til Kaitlins søster  Samantha deretter. Her finnes alt fra bildecollager av stjerner fra serier som «Twin Peaks» og «Party of Five» til en Super Nintendo. og en fungerende kassettspiller. Under senga skimtes et av brevene spilleren kan lese for å lære mer om   husets beboere.
90-TALL: «Gone Home» foregår i 1995, og spillutviklerne har innredet rommet til Kaitlins søster Samantha deretter. Her finnes alt fra bildecollager av stjerner fra serier som «Twin Peaks» og «Party of Five» til en Super Nintendo. og en fungerende kassettspiller. Under senga skimtes et av brevene spilleren kan lese for å lære mer om husets beboere.Vis mer

Derfor er ikke «Gone Home» som andre tv-spill

Intime betroelser, skrantende ekteskap og feministisk 90-tallspunk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hun kommer hjem til låst dør. Utenfor det store kråkeslottet av en villa raser stormen gjennom natten. Pøsende regn, rullende torden. Heldigvis finner hun en ekstranøkkel. På telefonsvareren innenfor hører hun en desperat melding fra en ukjent person. Og på døra i yttergangen henger en lapp fra lillesøsteren Samantha:

«Vær så snill, ikke grav rundt for å finne ut hvor jeg er.»

Kaitlin Greenbriar, en 21 år gammel backpacker, har returnert etter et år i Europa. Imidlertid er verken foreldrene eller Samantha hjemme når hun ankommer det digre huset deres midt på natta. Hvor er de blitt av? Hva har hendt med Samantha? Og - er huset hjemsøkt?

Den nyoppussede utgaven av «Gone Home» som ble sluppet for PlayStation 4 og Xbox One forrige uke (PC-utgivelsen kom fra 2013) er en glimrende mulighet for nye spillere som ønsker å oppleve noe av det nærmeste mediet har kommet litteratur i moderne tid.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
 • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn