Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Derfor er ikke «Gone Home» som andre tv-spill

Intime betroelser, skrantende ekteskap og feministisk 90-tallspunk.

90-TALL: «Gone Home» foregår i 1995, og spillutviklerne har innredet rommet til Kaitlins søster   Samantha deretter. Her finnes alt fra bildecollager av stjerner fra serier som «Twin Peaks» og «Party of Five» til en Super Nintendo. og en fungerende kassettspiller. Under senga skimtes et av brevene spilleren kan lese for å lære mer om     husets beboere.
90-TALL: «Gone Home» foregår i 1995, og spillutviklerne har innredet rommet til Kaitlins søster Samantha deretter. Her finnes alt fra bildecollager av stjerner fra serier som «Twin Peaks» og «Party of Five» til en Super Nintendo. og en fungerende kassettspiller. Under senga skimtes et av brevene spilleren kan lese for å lære mer om husets beboere. Vis mer

Hun kommer hjem til låst dør. Utenfor det store kråkeslottet av en villa raser stormen gjennom natten. Pøsende regn, rullende torden. Heldigvis finner hun en ekstranøkkel. På telefonsvareren innenfor hører hun en desperat melding fra en ukjent person. Og på døra i yttergangen henger en lapp fra lillesøsteren Samantha:

«Vær så snill, ikke grav rundt for å finne ut hvor jeg er.»

Kaitlin Greenbriar, en 21 år gammel backpacker, har returnert etter et år i Europa. Imidlertid er verken foreldrene eller Samantha hjemme når hun ankommer det digre huset deres midt på natta. Hvor er de blitt av? Hva har hendt med Samantha? Og - er huset hjemsøkt?

Den nyoppussede utgaven av «Gone Home» som ble sluppet for PlayStation 4 og Xbox One forrige uke (PC-utgivelsen kom fra 2013) er en glimrende mulighet for nye spillere som ønsker å oppleve noe av det nærmeste mediet har kommet litteratur i moderne tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?