DEBATT

Debatt: Søppel i fjæra

Derfor er jeg blitt en strandrydder

Mange dyr lider, helt unødvendig, og det er på grunn av mennesket og dets oppførsel.

MYE PLAST: Ca ett tonn med plast og annen dritt har artikkelforfatteren plukket - og dermed redusert problemet bittelitt, som han skriver. Foto:Jan Roar Hatlem
MYE PLAST: Ca ett tonn med plast og annen dritt har artikkelforfatteren plukket - og dermed redusert problemet bittelitt, som han skriver. Foto:Jan Roar Hatlem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

1. Jeg er glad i, og har empati med og omtanke for dyr. Hvalen som ble funnet død på Sotra, med magesekken full av plast.......det gjorde noe med meg. Tanken på hvor mye lidelse, i lang tid, det stakkars dyret må ha gått gjennom. Og det er jo på ingen måte alene. Mange dyr lider, helt unødvendig, og det er på grunn av mennesket og dets oppførsel.

2. Om vi fortsetter som nå, sier prognosene at vi rundt 2050 vil ha mer plast enn fisk og skalldyr i havet. Det skremmer meg, og er noe jeg ganske enkelt nekter å være med på. Og jeg nekter også for at det ikke skal være mulig å gjøre noe med det. Det handler jo ikke om oppheve noen naturlover, ikke skal vi finne opp en tidsmaskin eller en romferge så rask at vi kan ta helgeturer til Mars og Jupiter. Vi har klart å skape dette problemet, klart at vi da også kan løse det. Det handler faktisk utelukkende om vilje.

3. Tanken på at jeg gjennom mat og drikke får i meg en masse mikroplast er i grunnen ikke spesielt spennende.

4. Frisk luft skader aldri.

5. Fine naturoppevelser. På mine turer har jeg sett hjort, oter, røyskatt, mink, rev, hoggorm og diverse fugl. Pluss hilst på nærgående sauer. Jeg sier til meg selv at de kommer så nærme fordi de vil hilse og si takk for innsatsen :)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer