Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Derfor er Jojo Moyes ekstra fornøyd med «Et helt halvt år»-skuespillerne

Emilia Clarke blir Lou Clark.

I OSLO: Jojo Moyes slo gjennom med boka «Et helt halvt år», og topper nå den norske boklista med «Den ene pluss en».
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I OSLO: Jojo Moyes slo gjennom med boka «Et helt halvt år», og topper nå den norske boklista med «Den ene pluss en». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Innimellom dragetemming og sverdkamper i tv-serien «Game of Thrones», har Emilia Clarke funnet tid til filmatiseringen av en annen bestselgende roman, Jojo Moyes «Et helt halvt år».

Det røpet Moyes selv på Twitter i helga.

- Jeg er virkelig fornøyd! Hun var den eneste skuespilleren jeg følte sterkt for å ha med i filmen, sier forfatteren til Dagbladet.

Hun er i Norge for å delta på Oslo Bokfestival, og for å lansere sin nye bok, «Den ene pluss en».

Sam Claflin som Will
Men det hun er mest opptatt av for øyeblikket, er å bli ferdig med filmmanuset til suksessromanen sin, som hun må levere om tre uker. Da hjelper det at hovedrolleinnehaverne er på plass, etter en omfattende castingprosess.

NY HOVEDROLLE: Emilia Clarke, mest kjent fra rollen som Daenerys i «Game of Thrones», har fått rollen som Lou Clark i filmatiseringen av bestselgerromanen «Et helt halvt år». Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Lucas Jackson
NY HOVEDROLLE: Emilia Clarke, mest kjent fra rollen som Daenerys i «Game of Thrones», har fått rollen som Lou Clark i filmatiseringen av bestselgerromanen «Et helt halvt år». Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Lucas Jackson Vis mer

Clarke skal spille den kvinnelige hovedrollen som Lou, mens Sam Claflin skal spille Will. Han er blant annet kjent fra den siste «Hunger Games»-filmen, der han hadde rollen som Finnick Odair.

- Jeg har fått følge castingprosessen tett, og de har virkelig lett blant mange ulike skuespillere. For meg har det vært interessant å se hvordan noen tok rollene med en gang, mens andre, gode skuespillere, ikke fungerte i det hele tatt. Disse to var begge magiske på skjermen, sier hun.

- Det hjelper så klart at jeg er stor fan av «Game of Thrones», legger hun til og ler.

«Game of Thrones»-fan
Fatnasyuniverset har lite til felles med miljøet i hennes egne bøker. Men allerede før vi begynner å snakke om filmen og skuespillerne, har Moyes trukket fram George R. R. Martin som en av sine favorittforfattere, og holdt en flammende, liten tale om hvorfor «Game of Thrones» er god litteratur.

- Hvis noen hadde sagt til meg for tre år siden at jeg skulle lese fantasybøker, hadde jeg ledd. Men dersom du forkaster «Game of Thrones» som fantasy, går du glipp av alt det andre bøkene er. Han skaper fantastiske karakterer, og en hel, tredimensjonal verden. Å kalle det fantasy, er begrensende, på samme måten som det er begrensende å kalle en annen type bøker for chick lit, sier hun, med henblikk på sine egne bøker.

BLIR WILL: Sam Claflin, kjent fra blant annet «Hunger Games». Foto: NTB SCANPIX /REUTERS/Mario Anzuoni
BLIR WILL: Sam Claflin, kjent fra blant annet «Hunger Games». Foto: NTB SCANPIX /REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer

«Et helt halvt år» handler om den unge jenta Lou Clark, som bor hjemme hos foreldrene sine og akkurat har mistet jobben som servitør på en kafé. Så får hun jobb som assistent for Will Traynor, en tidligere suksessrik forretningsmann som har blitt lam i en motorsykkelulykke og mistet viljen til å leve.

- Emilia var virkelig så varm og nydelig som Lou. Hun har evnen til å se ut som ei vanlig jente i det ene øyeblikket, mens hun er helt oppsiktsvekkende i det neste, sier Moyes.

Les et lengre intervju med Jojo Moyes i Dagbladet i morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!