Derfor er klokka alltid 09.41 på reklamebilder for Iphone

Apple vil egentlig vise et annet klokkeslett.

FRYST: Under lanseringa av Iphone 6  i september viste alle mobil-bildene det samme klokkeslettet. Det er ikke tilfeldig. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FRYST: Under lanseringa av Iphone 6 i september viste alle mobil-bildene det samme klokkeslettet. Det er ikke tilfeldig. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Har du lagt merke til at den digitale klokka på kampanjebilder for Iphone-mobiler alltid viser 09.41 når Apple lanserer en ny utgave?

Siden slippet av Apples første mobil i januar 2007, har tiden nemlig stått «bom stille», med unntak av ett minutt.

Og det ligger selvsagt ingen tilfeldigheter bak det.

«Vil forandre alt» Ifølge The Atlantic har det hele sitt utspring fra nettopp lanseringa av selskapets første mobiltelefon for snart åtte år siden.

Nøyaktig klokka ni på morgenen denne januar-morgenen åpnet daværende direktør og selve hjernen bak elektronikkgiganten, avdøde Steve Jobs, den berømte lanseringskonferansen i San Fransisco.

35 minutter ut i sin presentasjon sier han etterlengtet:

«Dette er en dag jeg har gledet meg til i to og et halvt år. Innimellom dukker det opp revolusjonerede produkter som forandrer alt».

«I dag har Apple gjenoppfunnet telefonen».

På den enorme skjermen bak Jobs popper det opp et bilde av den da splitter nye mobilen, en telefon døpt «Iphone» med et kamera på to megapiksler.

Klokka var 09.42.

Stilt tilbake I dag er klokka likevel stilt ett minutt tilbake, til 09.41.

Tidligere Apple-sjef, Scott Forstall, forklarer til The Atlantic at det fryste klokkeslettet endret seg da Ipaden kom på banen i 2010.

- Når vi lanserer nye produkter, ønsker vi egentlig å få opp de store bildene på skjermen nøyaktig 40 minutter inn i presentasjonen. Men når publikums klokker viser noe annet, så blir det vår nye «magic-time», forklarer han.

Så gjenstår det å se om klokken på fremtidige kampanjebilder hopper ned til 09.40 neste gang Apple har noe stort på gang.