Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Derfor er MGP-Linnea lettkledd

- Inspirert av halv-erotisk film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Linnea Dale skal delta i årets Melodi Grand Prix med låta «High hopes». Videoen er spilt inn på Ibiza og antrekket er inspirert av den halv-erotiske filmen «Barbarella» fra 1968, med Jane Fonda i hovedrollen.

- Glad i nakenhet - Jeg og stylisten min lekte oss med forskjellige uttrykk, og endte opp med en lettkledd variant. Jeg er veldig glad i nakenhet og synes videoen har blitt veldig fin, sier Linne Dale.

Videoen er regissert av Bjørn Opsahl, som også regisserte Dales forrige musikkvideo «A room in a city». Anders Flatland har foto på filmen.

Hverdagen til MGP-debutanten er langt fra bikini og musikkvidoe-innspilling på Ibiza. Denne våren skal hun levere bacheloroppgave i kunsthistorie på Universitetet i Oslo.

- Jeg sitter og nerder på Blindern til vanlig, så når jeg får muligheten til å reise til Ibiza for å spille inn musikkvideo er det gøy å ta den helt ut. Også var jeg veldig trygg på de som var rundt meg, så det var ikke ubehagelig å spille inn videoen med så lite klær, sier Dale.

Dale gikk gjennom en turbulent tid før innspillingen på partyøya.

- Det er hele tiden forandringer i tilværelsen, og det var det også rett før innspillingen, sier Dale, som ikke vil gå nærmere inn på hva som skjedde.

- Det var en spesiell tid. Enda godt at jeg fikk brukt følelsene i videoen. Den handler om tiltrekning og avvisning, og om spill med følelser, sier Dale.
Tok fri fra Oslo-livet Etter innspillingen dro Dale rett til hjemplassen, Tinn i Telemark.

MGP-LINNEA: Linnea Dale og låtskriver Kim Bergseth har sammen skrevet låta «High Hopes». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MGP-LINNEA: Linnea Dale og låtskriver Kim Bergseth har sammen skrevet låta «High Hopes». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg tok en pause fra Oslo-livet. Mens jeg var hjemme fikk jeg tatt lappen og jeg fikk slappet av litt. Tinn er fristedet mitt, sier Dale.

23-åringen gav ut sin andre soloplate i fjor høst, og fortalte da til Dagbladet at hennes største hobby var kjærligheten.
Elsket MGP som barn - Jeg har egentlig ikke sy mye konkurranseinstinkt, men jeg begynner å kjenne at jeg har veldig lyst til å vinne MGP.

Dale hadde en liten dupp i MGP-interessen da hun var tenåring, men som barn var hun gæren etter musikk-konkurransen.

- Jeg elsket Melodi Grand Prix da jeg var liten, og de siste årene har kjærligheten til MGP kommet tilbake. Mange av låtene fra de sista årene har jeg hatt på spillelistene mine, og det har blitt noen MGP-vorspiel, med poengskjema og greier, avslutter Dale.

IDOL-LINNEA: Som 16-åring deltok Linnea Dale i Idol. Her fra da hun røk ut i av konkurransen. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
IDOL-LINNEA: Som 16-åring deltok Linnea Dale i Idol. Her fra da hun røk ut i av konkurransen. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!