Smoooth Dogg og Klarna:

Derfor er Snoop Dogg på norsk TV

Rapstjerna har investert i svensk betalingsgigant, og «skifter» for anledningen navn til «Smoooth Dogg».

PÅ TV: Superstjerna, som egentlig heter Calvin Cordozar Broadus Jr., har investert i svensk betalingsgigant, og dukker opp i deres nye kampanje. Thomas Elvestad / Klarna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du lagt merke til den amerikanske superstjerna som gjester reklamepausene om dagen? Selveste Snoop Doggy Dogg har inntatt norske TV-skjermer, drapert i en dekadent pelskåpe.

I en ny reklame for den svenske betalingsgiganten Klarna baner Dogg, med følge av et par afghanske mynder, seg vei gjennom en gruppe mennesker kledd i flagrende lakserosa silkegevanter.

«Smoooth Dogg»

En kvinne åpner ei rosa skattkiste, og avslører Doggs nye accessoirer: to «bling»-ringer som utgjør navnet «Smoooth Dogg» - superstjernas nye navn for anledningen.

I en annen reklame ligger «Smoooth Dogg» i ei sju meter lang silkeseng, sammen med åtte av de samme, langhårede hundene.

Årsaken er nemlig at Snoop Dogg, som egentlig heter Calvin Cordozar Broadus Jr., har inngått et tett samarbeid med det svenske selskapet.

<strong>SKIFTET NAVN:</strong> Snoop Dogg har «skiftet» navn til «Smoooth Dogg». Her er han på plass i sin 7 meters brede silkeseng fra en av reklamene. Foto: Thomas Elvestad / Klarna
SKIFTET NAVN: Snoop Dogg har «skiftet» navn til «Smoooth Dogg». Her er han på plass i sin 7 meters brede silkeseng fra en av reklamene. Foto: Thomas Elvestad / Klarna Vis mer

- Ya dig?

«Smoooth Dogg» delte selv nyheten på Twitter for noen uker siden.

- Her er jeg. «Smoooth Dogg». Dette er et stort prosjekt for meg som en investor hos den svenske betalingstilbyderen Klarna. Det er på tide at vi endrer spillet, skriver han, og avslutter med kampanjens slagord: «Get smoooth».

Til den amerikanske finansavisa Forbes forteller den søkkrike rapstjerna at han har gjort forretninger i Europa i flere år, både med motemerker og med selskaper som driver med telekommunikasjon.

- Jeg har støttet dem, gitt dem råd, og nå ønsker jeg å investere i dem. Jeg har planer om å utvide porteføljen min, ya dig?, sier han.

I en pressemelding sier Snoop Dogg at han er veldig begeistret for samarbeidet.

- Etter å ha sett hvordan Klarna opererer og utfordrer status quo, mener jeg vi er som skapt for hverandre, sier han.

Ansikt utad

Som en del av avtalen er han blitt Klarnas ansikt utad, og det er derfor han nå - nok en gang - har endret navn. Navnet «Smoooth Dogg» henspiller på Klarnas kampanje, som har fått navnet «Get Smoooth».

<strong>FLOKKEN:</strong> «Smoooth Dogg» og flokken med afghanske mynder. Foto: Thomas Elvestad / Klarna
FLOKKEN: «Smoooth Dogg» og flokken med afghanske mynder. Foto: Thomas Elvestad / Klarna Vis mer

- Vi har vært på denne smooothe reisen en god stund nå. Vi lurte på hvem som er den smoootheste personen som finnes, og det var egentlig sånn vi kom på Snoop Dogg, forteller administrerende direktør hos Klarna, Sebastian Siemiatkowski, til Forbes.

Også markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, sier at de har gledet seg til samarbeidet med Dogg.

- Det er veldig mange nordmenn som har vokst opp med, og har et forhold til Snoop. At han nå er med på laget, og skal hjelpe å gjøre de flere tusen norske nettbutikkene som bruker Klarna ennå smooothere blir veldig spennende, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad i pressemeldingen.

Klarna tilbyr kredittkjøp i nettbutikker, og er per i dag verdt nærmere 212 milliarder kroner. Det er imidlertid ikke kjent hvor store verdier Snoop Dogg har investert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer