Derfor får vi ikke vite hvem som har kjøpt «Skrik»

- Ikke uvanlig at kunstkjøpere er anonyme.

TROR PÅ OFFENTLIGGJØRING: Norske kunsteksperter forstår hvorfor «Skrik»-kjøperen har valgt å ikke stå fram med det første, men håper og tror at det vil skje med tiden. Foto: Johannes Worsøe Berg
TROR PÅ OFFENTLIGGJØRING: Norske kunsteksperter forstår hvorfor «Skrik»-kjøperen har valgt å ikke stå fram med det første, men håper og tror at det vil skje med tiden. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har kke fått noen signaler på hvem kjøperen er. Sotheby's var under pressekonferansen veldig tydelige på at vedkommende ønsker å være diskré, sier Thomas Berntsen, daglig leder ved kunsthandelen Kaare Berntsen.

Berntsen var selv tilstede under auksjonen i natt.

Syv interessenter kjempet en tolv minutter lang kamp om å bli «Skrik»s nye eier, før salget resulterte i én ny eier og én ny verdensrekord.

Med en prislapp på 687 millioner kroner går det inn i kunsthistoriebøkene som tidenes dyreste kunstverk solgt på auksjon.

Men kjøperen har valgt å forbli anonym - inntil videre.

Høy diskresjon Berntsen bedyrer at til tross for at kjøperen har valgt å ikke offentliggjøre navnet sitt umiddelbart, betyr det ikke at det aldri vil bli kjent for offentligheten.

-  Det er veldig ofte knyttet diskresjon til denne type salg. Men så vil det komme spekulasjoner i ettertid, og så får man se hva det bringer. Rent publikumsmessig er det en fordel om det havner i et museum, sier Berntsen til Dagbladet.

Dagbladet har tidligere vært i kontakt med flere norske kunsteksperter som sier at kjøperen ikke er pliktet til å stå fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer