Derfor flommer nettet over av søkkvåte kjendiser

Har tjent over 15 millioner dollar på isbøtte-kasting.

(Dagbladet): Den nye sosiale medier-trenden «ALS - Ice Bucket Challenge» har tatt verden med storm.

Fenomenet går ut på å filme at man får en bøtte med isvann over hodet, for så å legge det ut i sosiale medier med taggen «ALS - Ice Bucket Challange».

Gjør du det, står du fritt til å nominere venner, familie eller bekjente til å velge mellom å utføre samme stunt eller å donere 100 dollar til ALS-foreningen, som kjemper mot den uhelbredelige og alvorlige nervesykdommen Amyotrofisk lateralsklerose.

Trenden ble startet av foreningen med hensikt om å samle inn mest mulig penger for å bekjempe sykdommen.

Mange millioner Nå skriver ALS-foreningen på sine nettsider at de har samlet inn 15,6 millioner dollar fra 29. juli til 18. august i år, sammenlignet med 1,8 millioner dollar på samme tid i fjor.

Pengene kommer fra tidligere donorer og fra 307 598 nye donorer, skriver organisasjonen.

Det er ikke bare mannen i gata som har isbøtte-utfordret hverandre i det siste, men også kjendisene har omfavnet den nye internett-trenden. Alt fra politikere til artister og fotballspillere har deltatt i trenden.

Takket nei President Barack Obama ble utfordet til å helle en bøtte isvann over hodet av politikerveteranen i Kennedy-familien, Ethel Kennedy (86), men takket nei.

CBS omtalte saken, og publiserte det svært formelle svaret fra Obama. Svart på hvitt ser det uten tvil litt komisk ut:

«President Barack Obama kommer ikke til å dumpe ei bøtte isvann over hodet. I stedet donerer han 100 doller til ALS-foreningen»

Blant kjendisene som derimot har valgt å ta utfordringen med å få isvann over hodet er Mark Zuckerberg, Jennifer Lopez, Iggy Azalea, Tara Reid, Robert Downey Jr., Taylor Swift, Gwen Stefani, Eva Longoria, Lena Dunham, Bill Gates, Justin Bieber, Lady Gaga, Dwayne Johnson, Steven Gerrard, Usain Bolt, Oprah Winfrey, Selena Gomez, Cara Delevingne og Cristiano Ronaldo.

Se flere av videoene øverst og til høyre i saken.

Dette er ikke første gang en iskald trend har tatt av på sosiale medier. Du husker kanskje vinterens store trend her til lands - der folk hoppet i havet, for så å nominere vennene sine til å gjøre det samme. Hva tror du blir den neste store trenden på sosiale medier?