Derfor forlater han «Downton Abbey»

Advarsel: Denne saken avslører detaljer fra sesongavslutningen som gikk i dag.

SLUTTER:  I kveldens siste episode i sesong 3 får vi se Matthew Crawley, spilt av Dan Stevens, dø i en bilulykke. Foto: Stella pictures
SLUTTER: I kveldens siste episode i sesong 3 får vi se Matthew Crawley, spilt av Dan Stevens, dø i en bilulykke. Foto: Stella pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld ble siste episode i sesong 3 av den populære tv-serien «Downton Abbey» sendt på NRK.

Det har lenge svirret rykter om at dette blir Dan Stevens, som har spilt rollen som Matthew Crawley, sin siste sesong.

I dag er ryktene endelig bekreftet av en talsmann for programmet.

- Vanskelig avgjørelse I et intervju med The Guardian snakker skuespilleren ut om sin beslutning om å slutte i serien.

- Det var alltid snakk om tre år. Da det ble klart at det skulle bli en fjerde sesong måtte jeg ta en vanskelig avgjørelse. Men det føltes ut som en god tid for å ta en pause. Fra et personlig synspunkt har jeg ønsket muligheten til å gjøre andre ting, sier han i intervjuet.

Han understreker at han fremdeles er stor tilhenger av programmet.

Dør i bilulykke - Det er en veldig dominerende jobb. Så på en måte er det en merkelig følelse av frihet, samtidig som det er veldig trist fordi jeg er veldig, veldig fan av showet og vil alltid være det, sier han.

I kveldens siste episode får seerne se Stevens karakter Matthew Crawley dø i en bilulykke.

- Det var en emosjonell opplevelse å spille inn den siste episoden, fordi de menneskene er som familie for meg. Vi har bodd sammen i tre år og det har vært en fantastisk reise, sier han.

Foreløpig har ikke «Downton Abbey»-stjernen lagt noen planer for framtidige prosjekter, men han sier han har fått noen «spennende muligheter». Fram til Februar står han på scenen i New York med teaterstykket «The Heiress».

Populær serie «Downton Abbey» er én av de mest populære seriene i Storbritannia, og har også slått svært godt an i Norge.

Den første episoden av kostymedramaets tredje sesong ble sett av 603 000 nordmenn.

På det meste har seertallene for serien i Norge vært helt oppe i 711 000, og aldri lavere enn 535 000, ifølge tall fra NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer