Derfor forlater jeg Forsvaret

Åpenhet om en moderat depresjon gjorde meg til «en sikkerhetsrisiko».

ÅPENHET? I forsvaret hopper man når man blir bedt om å hoppe, forteller innleggsforfatteren. 
Illustrasjonsfoto: Scanpix
ÅPENHET? I forsvaret hopper man når man blir bedt om å hoppe, forteller innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARBEIDSLIV: «Jeg sier ikke at det har skjedd, men at jeg tror det kan være fare for det».

Foran meg satt min egen divisjonssjef og hevdet at jeg på grunn av en tidligere depresjon kan være et enkelt bytte for fremmede makters etterretningstjenester. Torsdag 30. september 2010 bestemte jeg meg derfor for å si opp min stilling i Forsvaret, etter 14 års tjeneste.

DET STORE TEMA i samfunnsdebatten i september var forsvarsledelsens reaksjoner på det som ble hevdet å være en ukultur blant våre soldater som tjenestegjør i internasjonal tjeneste. Onsdag 29. september skrev jeg derfor en artikkel på min private blogg hvor jeg rettet kritikk mot kommunikasjonsrådgivere og informasjonsoffiserer som har større fokus på merkevarebygging og markedsføring enn tjenestegjørende soldaters virkelighet og krigens natur.

Teksten falt informasjonsmiljøet i Forsvaret tungt for brystet. Denslags ytringer skulle man ha seg frabedt, og spesielt siden det kom fra en forsvarsansatt — og som attpåtil våget å bringe til torgs ufordelaktige vurderinger av eget fagfelt. En av forsvarssjefens talsmenn var raskt på telefonen. Dette skulle stoppes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer