Derfor forsvant «Beat for beat»

NRK avventer med å bestille ny sesong av Gullrekkas «Beat for beat».

UAVKLART: Det blir muligens en stund til seerne får se Atle Pettersen i «Beat for beat» igjen. Foto: Julie Marie Naglestad/ NRK
UAVKLART: Det blir muligens en stund til seerne får se Atle Pettersen i «Beat for beat» igjen. Foto: Julie Marie Naglestad/ NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK-programmet «Beat for beat» har gått på TV hvert år siden 1999, og har vært en viktig del av Gullrekka. Etter sesongen i vår, bestemte NRK seg for å avvente med å bestille nye episoder av programmet. Dermed er det uklart når en ny sesong skal bli produsert og sendt.

Prosjektleder for «Beat for beat», Stian Malme, sier til Dagbladet at situasjonen er udramatisk.

- Programskjemaet endrer seg litt fra år til år. «Beat for beat» har vært en stolpe i 20 år, og det kommer den nok til å fortsette å være. I høst er det «Familiens Ære» som går, og så kommer det noen andre prosjekter på fredager etterhvert. Så kommer nok «Beat for beat» sterkere tilbake neste år, sier Malme.

Han fortsetter.

- Det handler om fornying og at vi har lyst til å prøve andre ting også, i tillegg til «Beat for beat» som vi vet funker veldig bra.

- Synd

Atle Pettersen tok over som programleder i «Beat for beat» for Ivar Dyrhaug i 2016. Han svarer både ja og nei, på spørsmål om han har forståelse for NRKs beslutning.

- Mens jeg har jobbet der, og lenge før, har ikke «Beat for beat» opplevd dårlige seertall, eller å ikke levere på jobben vi skal gjøre. Jeg synes det er synd for alle i produksjonen at vi ikke får fortsette det gode arbeidet vi har gjort, som vi alle synes er veldig gøy. Jeg kan likevel selvfølgelig også forstå at NRK har et ønske om å prøve nye konsepter.

Fikk tidlig beskjed

Han betegner prosessen med NRK om avventing av produksjonen, som ryddig.

- Vi fikk tidlig beskjed om at det ikke blir noe til høsten. Så vi venter på svar om når vi får muligheten til å lage det senere.

Pettersen sier han har fått flere spørsmål om programmet kommer tilbake.

- Folk synes det er synd at vi ikke skal tilbake på skjermen igjen med det første, sier Pettersen.

- Aldri tatt for gitt

Pettersen sier at dersom det blir ny sesong neste år, vil han være motivert.

- Det har vært veldig gøy de siste årene, hvor man merker at det har vært mindre og mindre skummelt for artister å være med. Folk har også lyst til å være med. Det er det jeg elsker med jobben. Jeg får stå å høre på dritflinke folk, og oppdage nye talenter. Jeg håper vi får lage en ny sesong, så vi får maksa ut potensialet som ligger i programmet, sier Pettersen.

Videre forsetter han.

- Vi har visst i mange år at vi må få en bestilling på nytt hvert år. Vi har aldri tatt for gitt at vi skal få lov til å lage «Beat for beat» i det uendelige. Derfor har vi vært veldig opptatt av at vi skal lage veldig gode programmer, som gjør at folk har lyst til å se på programmet.

På spørsmål om det er aktuelt å stoppe «Beat for beat» for alltid, svarer Malme.

- Nei, det er det ikke.

Motivert for ny sesong i 2021

Til tross for at det ikke blir sesong i år, har Pettersen en plan for hva han skal gjøre resten av året.

- «Beat for beat» er bare en del av hele mitt arbeidsår. Jeg gjør i hovedsak ting på scenen. Så jeg velger å se på det som en mulighet til å få gjennomført en del prosjekter som jeg ikke har hatt tid til før.

I 2020 skal han gi ut julealbum, og skal på juleturne.

- Nå er det fullt fokus på julealbum og juleturne. Det er der hodet mitt er nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer