TV-våren 2017

Derfor går tv-profilene fra NRK og TV 2 til TV Norge

- Endelig får jeg bli med på et program som ikke er ræva

TOPPLAG: (Fra venstre) Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Thomas Giertsen, Dag Sørås, Harald Eia, Jon Almaas, Anne Rimmen og Calle Hellevang-Larsen utgjør TVNorges nye a-lag innenfor humor. Gjengen skal gjenopplive det 20 år gamle programmet «Mandagsklubben». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOPPLAG: (Fra venstre) Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Thomas Giertsen, Dag Sørås, Harald Eia, Jon Almaas, Anne Rimmen og Calle Hellevang-Larsen utgjør TVNorges nye a-lag innenfor humor. Gjengen skal gjenopplive det 20 år gamle programmet «Mandagsklubben». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag lanserte TV Norge sitt nye humorflaggskip «Mandagsklubben», som kommer på skjermen til våren.

I 1996 så humorprogrammet dagens lys for første gang. Konseptet har siden dukket opp i forskjellige varianter på både TVNorge og TV 2 - senest som «Torsdagsklubben» på sistnevnte kanal.

I 2017-besetninga finner vi Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Thomas Giertsen, Dag Sørås, Harald Eia, Jon Almaas, Anne Rimmen og Calle Hellevang-Larsen.

Flere av disse er tidligere NRK- og TV 2-profiler, som har byttet arbeidsgiver i løpet av de siste årene.

- «Mandagsklubben» er en av de viktigste grunnene til at jeg kommer til TVNorge og Discovery. Jeg får en skikkelig utfordring i å jobbe med humorsjangeren, og gleder meg til å samarbeide med flinke folk jeg ikke kjenner fra før, sier Anne Rimmen i en pressemelding fra TV Norge og Discovery.

Det er Rimmen som skal fungere som showets «kaptein», mens Kåss Furuseth og Sørås blir hennes faste makkere. Hellevang-Larsen blir utegående korrespondent, mens de resterende komikerne vil rullere på å besøke «klubben».

Sørås sin motivasjon til å bli med på programmet var imidlertid ganske klar under dagens lansering.

- Endelig får jeg bli med på et program som ikke er ræva, fortalte Sørås humrende.

Fra TV 2 til TVNorge

Else Kåss Furuseth er et kjent fjes for de fleste fra TV 2, hvor hun blant annet har deltatt i programmene «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Det er lov å være blid».

- Hvorfor valgte du å gå fra TV 2 til TVNorge?

- Det å få være en del av en så fin gjeng som folka i «Mandagsklubben» var en stor grunn for at jeg valgte å gå over til TVNorge. Jeg synes rett og slett at det hørtes veldig morsomt ut, sier Furuseth til Dagbladet.

Hun forteller videre at hun liker å være en del av en stor humorgjeng igjen.

- .... Og ikke til forkleinelse av Morten Ramm, men det er hyggelig å få kunne med Dag Sørås som faktisk har lest en avis før, ler Furuseth.

Kunstnerisk frihet

Komiker og skuespiller Harald Eia er kjent for en rekke humorprogrammer på NRK, og gikk over til TV Norge i 2012.

- I TV Norge får man stor kunstnerisk frihet, og får muligheten til å jobbe med akkurat det man vil, forteller Eia.

- I motsetning til NRK hvor de er opptatt av å nå absolutt alle, så er det ingen forpliktelser i TV Norge annet enn å nå ut til seerne, fortsetter han.

TVNorges programdirektør Eivind Landsverk mener at kanalen har samlet tidenes sterkeste humorlag.

- Den gjengen som er med eier både ironi og smarthet. De har evnen til å samle de viktigste sakene i landet, og samtidig få folk til å le, forteller Landsverk under dagens lansering.

Programdirektøren lover både rå og ufiltrerte vitser og ballespark når showet kjører i gang fra våren av.

- Planen fremover nå er å opprettholde humorprofilen vår. Å lage humor er et grep vi føler vi har lykkes godt med, sier han til Dagbladet.

«Helt perfekt», «Neste sommer», «Klovn til kaffen», «Ylvis» og ikke minst julekalenderne til Espen Eckbo er eksempler på humorprogram som har gått bra på TV Norge.

Landsverk forteller videre at han er fornøyd med å ha fått bygget en såpass stor humorstall med mange talenter som passer godt til «Mandagsklubben».

KONGEN ABDISERER: Før jul hadde Jon Almaas innspilling av sitt siste «Nytt på nytt» - etter 17 år. Etter sending drakk han champagne hos kringkastingssjefen. Video: Nina Hansen Vis mer Vis mer
PÅ SKAVLAN: Jon Almaas slutter i «Nytt på nytt» i NRK. Her snakker han om tiden kom kommer. Video: NRK Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer