KOMMENTARER

Prins Andrew:

Derfor gikk det galt for dronningens yndlingssønn

Prins Andrew hadde en forknytt personlighet og en dyr ekskone. Jeffrey Epstein hjalp ham med begge problemene.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Jobben til en prins er å bli sett. Men i tiden som kommer vil vi nok ikke se så mye til prins Andrew. Onsdag ble det kjent at den nest yngste av dronning Elizabeths fire barn trekker seg fra alle offisielle oppdrag.

Det er et dypt fall for mannen som en gang var det mest glamorøse og ettertraktede medlemmet av den britiske kongefamilien. Prins Andrew er antatt å være dronningens yndlingssønn, det etterlengtede tredje barnet, født etter flere år med prøving, og i en tid da dronningen hadde bedre tid til å være sammen med en baby enn hun hadde da prins Charles og prinsesse Anne ble født. Han vokste opp og ble den peneste av de tre kongelige brødrene, og ble sett på som en krigshelt etter at han deltok i Falklandskrigen som helikopterpilot.

Men prins Andrew var anspent og forknytt, og utilpass med å ha en udefinert mellomrolle i kongefamilien. Han slo ikke de som møtte ham som spesielt spennende. Da han ble venner med milliardæren Jeffrey Epstein i 1999, skal det ha virket forløsende. Epstein fikk prinsen til å slappe av. Han fikk ham til å gå i jeans for første gang i livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer