DEBATT

Debatt: Kjønn og famtid

Derfor håper jeg at jeg får ei jente

Bli med på et lite tankeeksperiment. Om du skulle få et barn i dag og det barnet skulle ha en best mulig framtid: Hvilket kjønn har best sjanse til å få et lykkelig liv?

GUTT ELLER JENTE: Gjør en kald, kalkulert beregning av et barns sannsynlighet for å rammes av voldtekt, vold, selvmord, arbeidsulykker, diskriminering etc. Sett det så opp mot mulighetene for å få et godt liv, altså lykkes med skole og arbeidsliv, skriver innsenderen.  Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GUTT ELLER JENTE: Gjør en kald, kalkulert beregning av et barns sannsynlighet for å rammes av voldtekt, vold, selvmord, arbeidsulykker, diskriminering etc. Sett det så opp mot mulighetene for å få et godt liv, altså lykkes med skole og arbeidsliv, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mannsaktivistene og vulgærfeministene får den debatten de fortjener. Vi andre bør forsøke å tenke klarere rundt samfunnet vi bygger for framtida.

Debatten som har rast etter NRK Brennpunkts dokumentar «Kjønnskampen», er velkjent, kjedelig og fullstendig uten utsikter til noen enighet eller felles erkjennelse.

Det er mye å si om dokumentarens etterrettelighet og hvor relevant den er, men én ting treffer spikeren på hodet: Tittelen. Denne runden debatt viser veldig tydelig at det er en kamp i ordet rette forstand.

Vi kjenner mønsteret fra de tidligere, omtrent identiske debattene: Kjønnspartisanene går rett i skyttergraven. Kjetil Rolness, Sigrid Bonde Tusvik og Marie Simonsen haster mot slagmarken. Deres kamp er et nullsumsspill der den eneste måten å vinne på, er å erobre mest mulig. I kjønnskampen er det ikke land det kjempes om, men om hvilken gruppe som lider mest.

Statistikk og fakta er ikke noe de bruker til å underbygge politiske kompromisser og avgjørelser av samfunnsmessig betydning, det er redusert til diskusjonsvarianten av granater som skytes fram og tilbake over slagmarken:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer