«Bond 25»

Derfor har Bond-«skuespillerne» prikker i ansiktet

På fagspråket kalles metoden for «face replacement».

PRIKKETE: Det vil trolig bli gjort digitalt etterarbeid på personene som var med i Bond-scenene fra Atlanterhavsveien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PRIKKETE: Det vil trolig bli gjort digitalt etterarbeid på personene som var med i Bond-scenene fra Atlanterhavsveien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ATLANTERHAVSVEIEN (Dagbladet): Dagbladets bilder viser at «skuespillerne» i bilene som det er gjort opptak av under «James Bond»-innspillingen denne uka, er påtegnet prikker i ansiktet.

I en Toyota Land Cruiser sitter det et «par» med en barnedokke i baksetet, de tre framstår som en kjernefamilie. I Bond-bilen, en Aston Martin V8 Vantage, sitter en mann i grønn jakke. Mest sannsynlig er alle erstattere for filmens mer sentrale skuespillerprofiler, blir Dagbladet fortalt.

Sjef i det norske spesialeffekt- og animasjonsbyrået Gimpville, Torgeir Sanders, er ikke i tvil om formålet med ansiktsprikkene. Gimpville står blant annet bak spesialeffektene i «Bølgen», «Skjelvet» og «Amundsen».

- Høyst sannsynlig skal ansiktene eller hodene byttes ut og mannen som kjører skal bli til en aktuell skuespiller seinere. Teknikken er populær og brukes mye, sier Sanders til Dagbladet.

På fagspråket heter spesialeffektteknikken «face replacement», eller «ansiktserstatning» på norsk, noe som kan forklare den manglende stjernefaktoren for innspillingen i Møre og Romsdal denne uka. James Bond selv, skuespiller Daniel Craig, var ingen sted å se, og Dagbladet har heller ikke observert andre i sentrale roller. For ei tid tilbake pådro Craig seg en ankelskade under innspilling på Jamaica, et uhell som krever en periode med rehabilitering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer