Arve Tellefsen:

Derfor har han meldt seg ut av Frimurerlosjen

- Jeg sa at de får kalle det hva de vil, men jeg kom ikke til å betale noen kontingent, sier Arve Tellefsen.

HELDIG: Fiolinen er Arve Tellefsens nærmeste følgesvenn. Nå ha han solgt den for en spillvill sum, men funnet et nytt investeringsobjekt. Kanskje blir han like heldig med prisutviklingen på den også. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HELDIG: Fiolinen er Arve Tellefsens nærmeste følgesvenn. Nå ha han solgt den for en spillvill sum, men funnet et nytt investeringsobjekt. Kanskje blir han like heldig med prisutviklingen på den også. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med forsiktige bevegelser drar Arve Tellefsen fiolinen sin ut av en sølvglinsende silkepose.

Nå holder han treverk til nærmere hundre millioner kroner i henda. Det lukter harpiks. Så verdifulle instrumenter finner sjeldent veien hit til Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo.

82-åringen kan knapt tro det selv, hvordan fiolinen har vokst i verdi siden han kjøpte den i 1970. Det er så lenge siden nå. Han har spilt flere konserter på sin Giuseppe Guarneri del Gesù (1741) enn han kan telle.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer