Derfor har ikke Dagbladet Pondus i dag

Den siste Pondus: Dagbladet hadde denne stripen på trykk 22. februar. Det er den siste stripen Pondus selv er med i.
Den siste Pondus: Dagbladet hadde denne stripen på trykk 22. februar. Det er den siste stripen Pondus selv er med i. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange faste Dagbladet-lesere har i dag gått inn på tegneseriesidene og oppdaget at to faste striper, «Pondus» og «Lunch» ikke er der lenger.

Har dere gjort en bommert, spør flere lesere på Facebook og på mail.

For å oppklare: Dette er dessverre ingen feil.

Strand comics, agenten til «Pondus» og «Lunch», valgte før jul å si opp kontrakten med Dagbladet, for blant annet å ta stripene til VG.

Sigrid Hvidsten er Dagbladets kulturredaktør.
Sigrid Hvidsten er Dagbladets kulturredaktør. Vis mer

Og her er vi helt enige med leserne våre: Dette synes vi i Dagbladet er veldig synd.

Da «Pondus» kom til Dagbladet for 20 år siden, var det nesten 20 år siden en norsk tegneseriestripe hadde hatt en daglig fast plass i en norsk riksavis. I 1997 var det gamle amerikanske striper som dominerte norske tegneseriesider. Mange hadde holdt på i altfor mange år. «Pondus» ble førstemann ut i en utrolig spennende norsk tegneseriebølge, blant annet drevet framover av Dagbladets tegneseriekonkurranse. «Nemi», «Lunch», «Fagprat», «Dunce». Og selvfølgelig «Rocky» og «Zelda». De siste årene er det norske og svenske tegneserier som har dominert Dagbladets tegneseriesider.

Gjennom alle disse årene har Dagbladet jobbet med å bygge opp norske tegneserieskapere. I dag har vi dermed et nytt bekjentskap på trykk.

Kenneth Larsens «Bestis» er kjent blant tegneseriefansen, blant annet har han 110 000 følgere på Instagram. Dette er første gang han publisereres i en norsk riksavis.

I tillegg debuterer også argentiske «Macanudo» i Dagbladet i dag. Stripen har i en årrekke vært en av de mest populære seriene i Sør-Amerika, men har inntil nylig ikke vært spesielt kjent utenfor landegrensene.

Vi ønsker «Pondus» og «Lunch» lykke til videre.

Men må bare si: Det er ikke første gang VG kopierer en av Dagbladets gode ideer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer