Derfor har ikke Dagbladet Pondus i dag

Den siste Pondus: Dagbladet hadde denne stripen på trykk 22. februar. Det er den siste stripen Pondus selv er med i.
Den siste Pondus: Dagbladet hadde denne stripen på trykk 22. februar. Det er den siste stripen Pondus selv er med i. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange faste Dagbladet-lesere har i dag gått inn på tegneseriesidene og oppdaget at to faste striper, «Pondus» og «Lunch» ikke er der lenger.

Har dere gjort en bommert, spør flere lesere på Facebook og på mail.

For å oppklare: Dette er dessverre ingen feil.

Strand comics, agenten til «Pondus» og «Lunch», valgte før jul å si opp kontrakten med Dagbladet, for blant annet å ta stripene til VG.

Og her er vi helt enige med leserne våre: Dette synes vi i Dagbladet er veldig synd.

Da «Pondus» kom til Dagbladet for 20 år siden, var det nesten 20 år siden en norsk tegneseriestripe hadde hatt en daglig fast plass i en norsk riksavis. I 1997 var det gamle amerikanske striper som dominerte norske tegneseriesider. Mange hadde holdt på i altfor mange år. «Pondus» ble førstemann ut i en utrolig spennende norsk tegneseriebølge, blant annet drevet framover av Dagbladets tegneseriekonkurranse. «Nemi», «Lunch», «Fagprat», «Dunce». Og selvfølgelig «Rocky» og «Zelda». De siste årene er det norske og svenske tegneserier som har dominert Dagbladets tegneseriesider.

Gjennom alle disse årene har Dagbladet jobbet med å bygge opp norske tegneserieskapere. I dag har vi dermed et nytt bekjentskap på trykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer