Derfor hyller Bannon Fremskrittspartiet

Trumps tidligere sjefsstrateg kaller Fremskrittspartiet et «glitrende eksempel på hvordan det skal gjøres», og mener rasismeanklager er et tegn på at du vinner.

HYLLER FRP: Da Dagbladet møtte den omstridte medielederen, og Trumps sjefstrateg, Steve Bannon, forklarte han hvordan Frp og Norge er et «et perfekt eksempel på hvordan det bør gjøres». Video: Johannes Fjeld Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Steve Bannon snakker i telefonen mens Dagbladets journalist venter i konferanserommet i Grieghallen på Nordiske Mediedager.

Lenge.

- These populist parties are fire. The revolution continues.

Han smiler og ser ut til å stortrives.

- Tonight, if they hit those tariffs, the chinese are gonna go fucking nuts.

Omsider finner han veien til stolen hvor den brune jakka - en del av Bannons varemerke - henger slengt over stolen. På bordet står en tom boks Red Bull.

EU-kampen

Bannon har nettopp blitt intervjuet av Aftenpostens utenriksreporter Christina Pletten på Nordiske Mediedager. Intervjuet hadde tittelen «Steve Bannon: Hva vil han?»

- Så du intervjuet? Hva synes du? spør han.

- Jeg synes du gikk i dybden om veldig mye, men ikke nødvendigvis det overskriften lovet - hva du vil. Det er grunnen til at jeg vil spørre deg om «The Movement». Hva er «the populist cause», og hva mener du er kjernen av den populistiske nasjonalistbevegelsen som du har ambisjoner om å forene i Europa?

- For det første forener den seg selv. Det ser du med Salvini (Italias innenriksminister, red.anm) og Orbán (statsminister i Ungarn, red.an,). Den trenger ikke å bli forent, den har et naturlig organiserende prinsipp. Den enkle forklaringen er at det vi kjemper for, er det Norge kjempet for i 1994. Hvis du går tilbake på EU-debattene i Norge, handlet det om å beholde suverenitet, og å sørge for at borgere hadde makta til å fjerne medlemmer fra regjeringen. Ikke gi fra seg den politiske kontrollen til Brussel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer