DEBATT

Alle holder med Dagbladet og Manchester United:

Derfor innfører vi i dag - i den stille uke - SNILLEMANDAGEN

Og, hvis De mot alle odds ikke liker denne saken, klag den inn til PFU, NSB, Listhaug, Sandberg, VG, Trump, CIA, IS, Støre, SV, KGB, AG 3 og til din gamle bestemor.

TEGN I TIDEN: For mange år siden reiste Dagbladet ut på tur på Østlandet der vi blant annet så dette på en låve. Vi måtte stoppe. I dag derimot tror jo alle på GUD. Eller? Foto: Tom Martinsen (fred over minnet).
TEGN I TIDEN: For mange år siden reiste Dagbladet ut på tur på Østlandet der vi blant annet så dette på en låve. Vi måtte stoppe. I dag derimot tror jo alle på GUD. Eller? Foto: Tom Martinsen (fred over minnet). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mandager skal man være snill, ikke bedrive ironi, slemhet, politisk sarkasme eller forsøke å provosere noen som fortjener det. Mandager heretter er for denne skribent døpt om til den internasjonale SNILLEMAN(N)DAGEN. Ikke ett eneste ord i denne ringen saken vi nå skriver kan bli tolket feil, uansett om du stemmer feil, riktig eller sitter i sofaen med joggebukse og forbanner tidens tann, religioner, fotball, damer, menn eller oss i den forhatte pressen. Du kan rett og slette ikke blir harm eller oppgitt, og vi lar oss ikke hisse opp, det er mandag i den stille uke. Det er straks påske. Det er gult. Det er Jesus. Det er Golgata. Det er kors og det er oppstandelse. Det er død snø og rød pølse. Det er påskeskirenn.

Det er lam, vin og klister. Det er Kristi grav og sorg. Det er i dag du sleske mann skal begynne et nytt liv – som snill. Kutt ut røyken, ondskapen, fylla, egoistiske kjør og slutt å sette skylda på alle andre for alt du ikke får til. Slutt med det! Bli ny. Kom i form. Det er den stille uke, det er vår fineste og beste SNILLEMANDAG. Tenk deg om. Bli ny med oss som jobber i papirbransjen. Vi som straks skal ta noen dager fri med bacalao og spill, slapphet, solvegg, romaner, angst, bakst, kløning og peis på hytta. Det smelter i by og land – snart da.- det er den stille uke. I byene er det fritt fram for påskemoro, En til kelner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer