Konflikten mellom TV 2 og Get:

Derfor kan 1,3 millioner tv-seere miste TV 2-kanalene ved nyttår

TV 2s kommunikasjonssjef vil ikke si om partene nærmer seg enighet.

KAN GÅ I SVART: TV 2 kan bli utilgjengelig for 1,3 millioner Get-kunder fra og med nyttår, dersom GET og TV 2 ikke kommer til enighet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAN GÅ I SVART: TV 2 kan bli utilgjengelig for 1,3 millioner Get-kunder fra og med nyttår, dersom GET og TV 2 ikke kommer til enighet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I går kom nyheten om at nærmere 1,3 millioner Get-kunder risikerer å miste TV 2-kanalene ved nyttår.

Årsaken er at TV 2 og tv-leverandøren Get ikke har klart å få i havn en ny distribusjonsavtale for TV 2 sine kanaler. Ifølge Kampanje står striden om hvor mye Get skal betale TV 2 for å kunne distribuere tv-konsernets kanaler i årene som kommer.

- Forhandler ny avtale

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter at tv-kanalen er i distribueringsforhandlinger med Get, men vil ikke si noe om hvorfor partene ikke har kommet til enighet eller hvor lenge forhandlingene har foregått.

- Avtaler utgår med jevne mellomrom, og vi er nå i gang med å forhandle en ny avtale. Vi har forhandlet en liten periode. Jeg kan ikke si hvor lenge, sier Dahl til Dagbladet.

I februar i år fortvilte mange tv-seere da over 2,8 millioner mistet tilgangen til Discovery Netverks tv-kanaler, fordi forhandlingene mellom TVNorge-eier Discovery Networks og Canal Digital-eier Telenor strandet. Konflikten rammet også Viasat-kunder. I Norge mistet derfor over én million husstander Discoverys 13 kanaler i ti dager.

Denne gangen kan omtrent 500 000 husstander, eller nærmere 1,3 millioner tv-seere miste TV 2 sine kanaler, dersom TV 2 og Get ikke kommer fram til en avtale innen fristen utløper ved nyttår.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Get for en kommentar, men til Kampanje sier Øyvind Husby, som er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Get, at det er generelt krevende å forhandle nye distribusjonsavtaler.

- Norske tv-kunder ønsker å kunne velge det de vil se, og det er viktig for oss å få avtaler som gir mulighet for det. Samtidig må vi sikre at prisen til kundene våre holder seg på et fornuftig nivå, sier Husby til Kampanje.

- Vil ikke gå inn i detaljer

Jan-Petter Dahl viser til at TV 2 har vært gjennom forhandlinger med både Canal Digital og Altibox tidligere i år, og at de der har kommet fram til en avtale. Men hvor nær TV 2 og Get er en løsning, vil han ikke kommentere.

- Jeg ønsker ikke å gå inn i detaljer om verken forhandlinger eller status. Forhandlingene pågår, og vårt mål er å komme til enighet, sier han.

- Hva kreves for at ikke TV-skjermen skal gå i svart?

- At vi kommer til enighet, og det har vi et mål om. Det er det vi jobber ut etter. Kontakten mellom TV 2 og Get er der, og vi sitter sammen og forhandler. Det er ikke så mye mer jeg kan legge til, sier han.