Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Derfor kler vi av oss

Janniche Adolfsen, best kjent som Ungkarskvinnen, ble ikke tilbudt et rødt øre for å stille opp kun iført trusa i bladet Mann. Janniche gjorde det likevel.

I siste nummer av bladet Mann stiller Janniche Adolfsen (26), eller Ungkarskvinnen, kun iført trusa på førstesida, med armene som skjold foran brystene. Oppdraget var et samarbeid mellom Mann og TVNorge, og det var TVNorge som rettet forespørselen direkte til Janniche, ifølge henne selv.

- Det er en del av promoen rundt det å være med i et program. Den kroppen jeg har nå vil forsvinne en gang, og det er fint å kunne se tilbake på det jeg hadde en gang, sier hun til Dagbladet.

Smakfullt

Janniche Adolfsen synes ikke det er det minste problematisk at hun gjorde jobben gratis.

- Blir man sett, så kan jo det vekke folks interesse for ens person. Dessuten er jeg ikke så veldig opptatt av penger, sier 26-åringen.

- Jeg synes ikke det er problematisk. Jeg valgte selv hvor mye jeg ville vise, og jeg synes disse bildene er smakfulle, sier hun.

- Gir det makt å stille opp avkledd?

- Menn har sin type makt og kvinner sin, men det er klart dette gir litt status, sier hun.

- Hverdagslig

NRK-humorist Christine Koht (37) poserte helt naken på førstesida av homomagasinet Blikk. Det var hun selv som insisterte på å være naken på bildet.

- Det var en liten motreaksjon. Når Mia Hundvin og alle de kler av seg, blir det så sexfiksert og slitsomt. Alle bildene av halvnakne damer i ukebladene synes jeg er så trist. Man ser så mange runde, små, flotte pupper overalt, og jeg tenkte at nå ville jeg vise fram min kropp. Det må kunne gå an å være naken og fin, og pupp kan også være morsomt, sier hun.

- Jeg vet ikke om jeg ville gjort det igjen. Det er veldig sårbart å vise seg naken. Men jeg vet at bildet har spredd masse glede, sier hun.

Mangfold

Modell Kathrine Sørland (24) blir å se i undertøyet i en framtidig utgave av mannebladet FHM. I tillegg har hun posert på førstesida av Mann i undertøyet. Modellen, som vanligvis får betalt for jobber hun gjør, fikk ingenting for å posere i disse to bladene.

- Det handler om PR. Jo flere som legger merke til deg, jo flere jobber får du. For min del er det bra med litt mangfold i jobbene, sier hun.

- Men det må være en akseptabel setting. Jeg ville ikke stilt i noe bittelite undertøy og i en skrevende posisjon. Pornografiske bilder er jeg imot, sier 24-åringen.

Hadde ikke lyst

Max Marius Almaas (31), fra fjorårets Ungkaren, trodde han skulle på fotosession i svenske Aftonbladet med klærne på.

- Da jeg kom fram, viste det seg at det var undertøy det var snakk om. Jeg hadde ikke lyst til å stille i bokser, sier Max Marius.

- Hvorfor gjorde du det da?

- Jeg sa ja fordi jeg hadde blitt flydd inn til Sverige og fordi det var et stort apparat i gang allerede før jeg kom fram. Jeg følte litt på det i forhold til TVNorge og i forhold til Aftonbladet, sier Max Marius.

Ble overtalt

Renate Eggen (24), som var med på Millionæren på TVNorge i vår, ble like etter avsluttet serie avbildet på forsiden av mannebladet FHM, i bikini. Det ble også trykket et bilde av henne kun i bikinitrusa, med hendene foran brystene. Ifølge Renate var hele seansen mest et resultat av andres overtalelsesevne.

- FHM overtalte meg litt, det samme gjorde vennene mine. De mente at jeg ikke hadde noe å tape. Det ble nok mer naken hud enn jeg hadde forestilt meg. Men i ettertid ser jeg på det som kunst, det er kanskje litt naivt, men det er ganske annerledes når de sitter og skrever på bildene. Det må være litt klasse, og det synes jeg det ble, sier 24-åringen.

AVKLEDD: Alpinist Kjetil André Aamodt (33) stilte opp naken, med bare en pokal foran kjønnsorganet, i bladet Ultrasport i fjor. Han gjorde det av to grunner: - Det at idrettsutøvere kler av seg, har vel noe å gjøre med at idrett og kropp hører sammen. Pluss at det er en måte å selge seg og idretten sin inn mot sponsorer på. Men det kan jo slå begge veier, sier Aamodt.
AVKLEDD: I siste nummer av Mann stiller Ungkarskvinnen, Janniche Adolfsen (26), bare iført trusa på førstesida.
AAVKLEDD: NRK-humorist Christine Koth (37).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media