Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Derfor knekker Wenche Myhre sammen på tv: - Ble en så sterk opplevelse

Henning Kvitnes traff artistkollegaen «hjemme i følelsene».

(Dagbladet): Rørte artister er ikke et nytt fenomen i «Hver gang vi møtes»-universet, og lørdagens episode er intet unntak.

Forrige uke fikk Ravi høre sine låter i ny drakt, og i kveld er det Wenche Myhre som sitter ved bordenden mens de andre artistene skal framføre sine tolkninger av hennes musikk.

Det er spesielt én kollegas opptreden som treffer Myhre midt i hjertet og tårekanalene: Henning Kvitnes' framføring av «Kanskje Gud förlåter» (se video øverst i saken).

- Låta har fulgt meg. Jeg kunne stå på scenen og ha sunget akkurat den sangen selv, lengtet hjem og hatt ting jeg har fundert på, og så kunne tårene begynne å trille. Den er veldig «touchy», altså, sier Myhre til Dagbladet.

- Dårlig samvittighet Hun forteller at låta er skrevet til henne.

- Den er basert på at jeg gjør så godt jeg kan, men som kvinne får man jo dårlig samvittighet når man skal prøve å favne både det å være artist og gjøre jobben sin og være mor. Det er vel liksom det alle prøver å få til, samme hva vi driver med.

Starten på refrenget (i Kvitnes' versjon) lyder som følger:

«Om du nån gång gråter när alt ljus har släckts og ingen applåderar
Ensam på et rum nån månad och turnera
Saknar barnen deg? Vem vet vad dom funderar.»

- I kne I «Hver gang vi møtes» har Kvitnes byttet ut «jeg» med «du» i teksten. Det synes Myhre er et genialt trekk.

- Det ble altså en så sterk opplevelse. Han traff meg så enormt. Jeg gikk i kne, må jeg innrømme. Henning sin opptreden var sår, altså.

Artisten røper at hun ikke var forberedt på å bli så rørt under innspillingen av tv-programmet.

- Jeg blir lett rørt i livet, men jeg prøver jo å temme meg akkurat når jeg sitter slik jeg gjorde nå. Men jeg må innrømme: Det tok meg helt.

Traff «hjemme i følelsene» Henning Kvitnes forteller at det var «midt i blinken» da han fant «Kanskje Gud förlåter».

- Det er en låt jeg kjenner meg igjen i selv, og som jeg fikk et veldig sterkt forhold til, sier Kvitnes til Dagbladet om låtvalget, og utdyper:

- Det handler om å være på turné og reise rundt, og skulle være mange ting for mange. Den handler om å ha mange roller i livet, sier artisten, som er far til tre.

Kvitnes røper at han hadde håpet på en sterk reaksjon fra Myhre.

- Jeg håpet at det skulle treffe henne hjemme i følelsene, sier haldenseren, som beskriver låta som «veldig personlig hennes»:

- Det eneste jeg gjorde var å skrive den over i «du»-form, i og med at jeg skulle synge den til henne.

Kvitnes forteller at han har hatt et forhold til Myhres musikk siden han var barn.

- Hun har alltid vært der, så lenge jeg kan huske. Hun var liksom den største og første popstjerna vi hadde her i landet, i hvert fall i min barndom og ungdom.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media