Derfor knekker Wenche Myhre sammen på tv: - Ble en så sterk opplevelse

Henning Kvitnes traff artistkollegaen «hjemme i følelsene».

(Dagbladet): Rørte artister er ikke et nytt fenomen i «Hver gang vi møtes»-universet, og lørdagens episode er intet unntak.

Forrige uke fikk Ravi høre sine låter i ny drakt, og i kveld er det Wenche Myhre som sitter ved bordenden mens de andre artistene skal framføre sine tolkninger av hennes musikk.

Det er spesielt én kollegas opptreden som treffer Myhre midt i hjertet og tårekanalene: Henning Kvitnes' framføring av «Kanskje Gud förlåter» (se video øverst i saken).

- Låta har fulgt meg. Jeg kunne stå på scenen og ha sunget akkurat den sangen selv, lengtet hjem og hatt ting jeg har fundert på, og så kunne tårene begynne å trille. Den er veldig «touchy», altså, sier Myhre til Dagbladet.

- Dårlig samvittighet Hun forteller at låta er skrevet til henne.

- Den er basert på at jeg gjør så godt jeg kan, men som kvinne får man jo dårlig samvittighet når man skal prøve å favne både det å være artist og gjøre jobben sin og være mor. Det er vel liksom det alle prøver å få til, samme hva vi driver med.

Starten på refrenget (i Kvitnes' versjon) lyder som følger:

«Om du nån gång gråter när alt ljus har släckts og ingen applåderar
Ensam på et rum nån månad och turnera
Saknar barnen deg? Vem vet vad dom funderar.»

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I kne I «Hver gang vi møtes» har Kvitnes byttet ut «jeg» med «du» i teksten. Det synes Myhre er et genialt trekk.

- Det ble altså en så sterk opplevelse. Han traff meg så enormt. Jeg gikk i kne, må jeg innrømme. Henning sin opptreden var sår, altså.

Artisten røper at hun ikke var forberedt på å bli så rørt under innspillingen av tv-programmet.

- Jeg blir lett rørt i livet, men jeg prøver jo å temme meg akkurat når jeg sitter slik jeg gjorde nå. Men jeg må innrømme: Det tok meg helt.

Traff «hjemme i følelsene» Henning Kvitnes forteller at det var «midt i blinken» da han fant «Kanskje Gud förlåter».

- Det er en låt jeg kjenner meg igjen i selv, og som jeg fikk et veldig sterkt forhold til, sier Kvitnes til Dagbladet om låtvalget, og utdyper:

- Det handler om å være på turné og reise rundt, og skulle være mange ting for mange. Den handler om å ha mange roller i livet, sier artisten, som er far til tre.

Kvitnes røper at han hadde håpet på en sterk reaksjon fra Myhre.

- Jeg håpet at det skulle treffe henne hjemme i følelsene, sier haldenseren, som beskriver låta som «veldig personlig hennes»:

- Det eneste jeg gjorde var å skrive den over i «du»-form, i og med at jeg skulle synge den til henne.

Kvitnes forteller at han har hatt et forhold til Myhres musikk siden han var barn.

- Hun har alltid vært der, så lenge jeg kan huske. Hun var liksom den største og første popstjerna vi hadde her i landet, i hvert fall i min barndom og ungdom.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram