<strong> PASSORDKNIPE:</strong>  Det sosiale nettverket LinkedIn ber sine brukere om å bytte passord etter at over 100 millioner passord som ble stjålet i 2012 har dukket opp på nettet. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/File Photo
PASSORDKNIPE: Det sosiale nettverket LinkedIn ber sine brukere om å bytte passord etter at over 100 millioner passord som ble stjålet i 2012 har dukket opp på nettet. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/File Photo Vis mer

Derfor kommer du ikke inn på LinkedIn

Måtte ta grep etter hacking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge tall fra Ipsos har godt over en million nordmenn profil på det jobbrelaterte nettstedet LinkedIn.

Her kan man følge arbeidslivet til kolleger, finne nye jobber og sjekke pulsen til bransjen man selv er interessert i. Nettstedet kan sies å fungere som en slags cv på nett.

Nå er det imidlertid usikkert om du i det hele tatt kommer deg inn på tjenesten.

Etter å ha blitt hacket, tar tjenesten nå grep for å sikre sensitiv informasjon om brukerne sine.

Hundre millioner rammet Det er tjenesten selv som melder dette på sin blogg. I 2012 ble LinkedIn utsatt for et grovt angrep fra hackere. Her ble flere av brukernes passord stjålet.

Dette resulterte i at tjenesten samme år ba brukere de trodde var utsatt endre passordet sitt. Nå har det derimot kommet fram ny informasjon som tilsier at mer brukerdata er stjålet.

På bloggen skriver tjenesten at over 100 millioner ble rammet under angrepet i 2012, og at tjenesten tror hackerne fikk med seg samme antall kombinasjoner av e-poster og passord.

Derfor har tjenesten nå valgt å ugyldiggjøre passordene til brukerne de antar er rammet av den fire år gamle hackeskandalen.

Men frykt ei. Tjenesten forklarer at de gir beskjed til alle de antar er rammet. Kommer du ikke inn på tjenesten, kan det være greit å sjekke e-posten din.

LinkedIn avslutter bloggposten med å fortelle at de kommer til å gå rettens vei om hackere offentliggjør informasjonen de stjal.

Hackersiktet Dette er ikke første gang hacking av sosiale medier skaper problemer for flere av de involverte partene.

Sex- og utroskapsnettstedet Ashley Madison ble i juli hacket. De ansvarlige truet med å offentliggjøre brukerinformasjon, som ville ført til at tusenvis av utro mennesker ville blitt avslørt.

I fjor måtte en nordmann møte i retten for å ha stjålet og spredt nakenbilder på Snapchat. Normalt blir bilder tatt med Snapchat slettet kort tid etter visning, men her har de to siktede mennene altså lykkes med å lagre og spre bildene.

Slike handlinger er nå noe politiet vil slå ned på, i takt med avsløringer om at stadig flere nordmenn bruker sosiale medier til å sende nakenbilder av seg selv

Mannen ble imidlertid frifunnet for oppbevaring og deling av disse bildene i november.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer