Derfor kommer du ikke inn på LinkedIn

Måtte ta grep etter hacking.

PASSORDKNIPE:  Det sosiale nettverket LinkedIn ber sine brukere om å bytte passord etter at over 100 millioner passord som ble stjålet i 2012 har dukket opp på nettet. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/File Photo
PASSORDKNIPE: Det sosiale nettverket LinkedIn ber sine brukere om å bytte passord etter at over 100 millioner passord som ble stjålet i 2012 har dukket opp på nettet. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge tall fra Ipsos har godt over en million nordmenn profil på det jobbrelaterte nettstedet LinkedIn.

Her kan man følge arbeidslivet til kolleger, finne nye jobber og sjekke pulsen til bransjen man selv er interessert i. Nettstedet kan sies å fungere som en slags cv på nett.

Nå er det imidlertid usikkert om du i det hele tatt kommer deg inn på tjenesten.

Etter å ha blitt hacket, tar tjenesten nå grep for å sikre sensitiv informasjon om brukerne sine.

Hundre millioner rammet Det er tjenesten selv som melder dette på sin blogg. I 2012 ble LinkedIn utsatt for et grovt angrep fra hackere. Her ble flere av brukernes passord stjålet.

Dette resulterte i at tjenesten samme år ba brukere de trodde var utsatt endre passordet sitt. Nå har det derimot kommet fram ny informasjon som tilsier at mer brukerdata er stjålet.

På bloggen skriver tjenesten at over 100 millioner ble rammet under angrepet i 2012, og at tjenesten tror hackerne fikk med seg samme antall kombinasjoner av e-poster og passord.

Derfor har tjenesten nå valgt å ugyldiggjøre passordene til brukerne de antar er rammet av den fire år gamle hackeskandalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer